Cedevita jedva preživjela Hermes

Array

U posljednjoj utakmici HT Premijer lige u ovoj godini snage su odmjerili Hermes Analitica i Cedevita.  Analitičari nisu uspjeli iskoristiti umor Vitamina iako su na poluvremenu imali plus 11. Cedevita je “na mišiće” došla do bodova.


HT Premijer liga, 11. kolo, 24. prosinac

Hermes Analitica – Cedevita 68:73 (14:11, 29:21, 11:20, 14:21)

(Svoboda 28 – Johnson 17, Žganec 15, Ukić 12)


Analitičari su dobro iskoristili umorne Vitamine. Posljedice sinoćnje “lude utakmice” protiv Zadra bile su poprilično vidljive pa je Hermes priredio malo iznenađenje u prvom dijelu utakmice. Prvu dionicu završili su s plus tri, a na poluvrijeme se otišlo s plus 11 za domaću momčad.

Cedevita se razbudila u nastavku. Poruka trenera Zdovca je urodila plodom pa Cedevita treću dionicu završava s 11:20 u svoju korist. Analitičari su se držali u igri ponajprije zahvaljujući Ivanu Svobodi koji je već za 30 minuta utrpao 24 poena.

Centarska linija Johnson-Žganec radila je probleme i Cedevita sedam minuta prije kraja prelazi u vodstvo (58:60). Gosti “na mišiće” uspijevaju održati prednost te u posljednjih 60 sekundi ulaze s plus tri na svom kontu.

Vitamini su na kraju u penal završnici uspjeli izvući bodove. Ukić i Musa su pogodili tri od četiri bacanja i doveli goste do plus pet (68:73). Domaćini su u posljednjem napadu pokušali ublažiti poraz, no promašili su tricu.

Related Articles