Cedevita junior ipak u seniorskoj konkurenciji PH

Array

Puno toga se u Cedeviti junior događalo posljednjih tjedana. Iako je vrijeme odmora, u klubu se postavljaju temelji za djelovanje kluba u novoj sezoni, boljerečeno u budućnosti. Direktor KK Cedevita junior Tomislav Zebić dojavio nam je novosti…

“Kao prvo, okončali smo proces oko rješavanja ugovora igrača koje, nažalost, nismo mogli zadržati s obzirom na odluke Hrvatskog košarkaškog saveza o ukidanju mogućnosti našem klubu za nastavkom natjecanja u najvišem rangu hrvatske klupske košarke, HT Premijer ligi. No, snalazimo se i donosimo rješenja za koja držimo da su najbolja za budućnost djelovanja kluba. Mi smo u prošloj sezoni imali B seniorsku momčad koja je trebala i ove godine igrati HT Premijer ligu u kojoj bi se naši dragulji razvijali u pravom smijeru. Uostalom, momčad je u većini bila sastavljena od mladih igrača koji su trebali u budućnosti nositi klub, igrače u koje smo ulagali, selekcionirali ih i nadali se da će napredovati u tom prostoru minutaže na visokoj razini. No, kako u HKS-u nije bilo sluha, neke mlađe seniore smo morali pustiti iako nam je to teško palo. S druge strane, najveće talente smo i dalje ugovorno zadržali i dali ih na posudbu gdje će se moći nastaviti razvijati kako bi bili spremni za buduće izazove u našem profesionalnom pogonu Cedevita Olimpija u Ljubljani. Tako je 20-godišnji Darko Bajo, koji je sjajno igrao za hrvatsku U-20 reprezentaciju na nedavnom Europskom prvenstvu u Izraelu na posudbi u KK Splitu dok su ultra talenti, 18-godišnji U-18 slovenski reprezentativac Rok Radović i U-18 BiH reprezentativac Karlo Matković upućeni na kaljenje u ABA ligaša Mega Bemax koji im, za sada, daje veliki prostor u drugoj momčadi, OKK Beograd. Na njih ozbiljno računamo u profesionalnom pogonu u Stožicama vrlo brzo. Volio bih da je bilo više sluha u krovnom hrvatskom košarkaškom savezu za naše projekte, jer mi dugoročno radimo na apsolutnom podizanju kvalitete hrvatske košarke. Pa, u hrvatskim seniorskim selekcijama u projektima izbornika Veljka Mršića u Las Vegasu i Kini prošli su i igrači stasali upravo u našem klubu. Šteta, kažem još jednom, što nam nije osigurano okružje da ti momci ostanu kod nas i napreduju u domaćim okvirima kako smo bili planirali jer bi to bilo dobro za hrvatsku košarku u cjelini.”

Pri kraju je i rješenje o rangu natjecanja u kojem će u novoj sezoni nastupati KK Cedevita junior, a da se radi ozbiljno potvrda je i povezivanje omladinskih pogona KK Cedevita junior i KK Cedevita Olimpija, u jedan novi centar izvrsnosti kojim će unificirano ravnati Marino Baždarić.

“Je, pri kraju smo s pregovorima za rang seniorskog natjecanja hrvatskog prvenstva u kojem će, zapravo, participirati naša juniorska vrsta. Ovih dana s tim planovima, odnosno rješenjima, izlazimo u javnost i držim da će svi biti zadovoljni jer će juniorska vrsta, koja će od sada biti naš fokus, biti u višem rangu no što je to bila do sada. Stoga očekujemo nastavak sjajnih rezultata i osvajanja trofeja omladinskih kategorija u hrvatskoj konkurenciji. Ne zaboravite da mi u svakoj selekciji hrvatskih omladinskih reprezentacija, od U-16 do U-20, dajemo bar dva igrača. Isto tako je i sa omladinskim pogonom Cedevita Olimpije u konkurenciji slovenskih mladih reprezentacija. Unificiranjem djelatnosti omladinskih pogona siguran sam da će sve to biti podignuto na još višu razinu, biti atraktivna sredina za sve talente iz regije jer će naš pogon Dom košarke Cedevita na zagrebačkom Velesajmu zasigurno postati regionalni centar izvrsnosti i tome se svi stvarno veselimo.”

Related Articles