Cedevita kupuje zagrebačkog prvoligaša!

Array

Košarkaški klub ‘Cedevita’, ono što je od njega ostalo u Hrvatskoj, odlučio je promijeniti model po kojem će poslovati u Lijepoj našoj.

Emil Tedeschi i društvo odustaju od ‘Cedevita Juniora’, za koji su trebali igrati najbolji igrači iz omladinskog pogona i koji je trebao početi s dna hrvatskog košarkaškog sustava, odnosno četvrte lige, te će ipak igrati Prvu mušku ligu, odnosno drugi rang natjecanja u Hrvatskoj iza HT Premijer lige.

‘Vitamini’ su odlučili kupiti ‘Agrodalm’ i preuzeti njegovu licenciju, a pregovori su pri kraju. Naši izvori tvrde kako još ništa nije službeno potpisano, ali da je fuzija blizu realizacije. Tako bi se iduće sezone ‘Cedevita’ trebala natjecati u Prvoj ligi protiv ‘Rudeša’, ‘Sesveta’, ‘Dubrave’, ‘Ribole Kaštela’, ‘Bosca’, ‘Dubrovnika’ i ostalih.

‘Cedevita Junior’ odnosno kompletan pogon omladinske škole na Velesajmu trebao je koštati Emila Tedeschija i društvo pet milijuna kuna godišnje, ali to je bilo dok se još kalkuliralo s četvrtom ligom, međutim koliko će on narasti mogućim preuzimanjem ‘Agrodalma’ odnosno igranjem Prve muške lige, još se ne zna točno.

Također, nije poznato ni kako će se taj klub zvati, ali kalkulira se da će se barem prvu sezonu zvati ‘Agrodalm CJ’. Kad i dogodi li se fuzija s ‘Agrodalmom’, gazda ‘Cedevite’ stavit će ključ u bravu na školu košarke, odnosno iz nje će izvući sve što valja od igračkog i trenerskog kadra.

Dodajmo još i da će se prekinuti svaki oblik sponzorstva domaće lige pa tako iduće sezone na parketima u Sinju, Rijeci ili Osijeku neće biti reklame ‘Atlanticovih’ brendova, a ostali prvoligaški klubovi neće se pomagati donacijama sportske opreme, suplementacije…

Related Articles