#234

Cedevita nakon triler završnice pobijedila Budućnost

19. kolo ABA lige donijelo nam je okršaj Cedevite i Budućnosti u Draženovom domu. Utakmica je otišla u još jednu triler završnicu. Filip Krušlin teško tricom uz faul donio je pobjedu Vitaminima 30 sekundi prije kraja, a uz to vrijedi istaknuti kvalitetnu obranu Džanana Muse u posljednjim napadima, kao i vrlo važne poene Roka Ukića. Vitamini su imali plus devet u prvom dijelu, ali na kraju su vrlo s(p)retno slavili nakon dramatične završnice. Vitamini su slavili na kraju s pet razlike, 76:71.


ABA liga, 19. kolo, 3. veljače

Cedevita – Budućnost 76:71 (22:17, 18:16, 16:24, 20:14)

(Krušlin 19, Musa 15 – Gibson 19, Gordić 12)


Početak, očekivano, protječe vrlo izjednačeno. Cedevitu Žganec odvaja na prvo na plus četiri (20:16), a zatim i na 22:17 na kraju prve dionice. “Vitamini” dobro guraju u drugoj dionici i odlaze na plus devet, svoju najveću prednost na utakmici 33:24. Ipak, Budućnost se vraća u igru. Trener gostiju, Aleksandar Đikić, pogađa s bekovskim tandemom Ivanović-Gordić koji rade nered u obrani Cedevite i prelaze u vodstvo. Čak četiri trice primila je Cedevita u tom razdoblju.

U zadnjih pet minuta ponovno triler završnica. Imali su gosti plus pet (64:69) i napad, ali nisu se snašli. Nichols je blokirao Gordića i Cherry u kontri pogađa faul-koš i izbacuje Nikolu Ivanovića iz igre zbog pet prekršaja. Nastaje potpuna jurnjava, a u par navrata zbunjeno reagiraju Šehović i Aleksa Ilić koji promašuju zicere. U posljednjih 60 sekundi Vitamini ulaze s plus tri nakon teško ulaza Roka Ukića. Đikić je minutom odmora prekinuo 7:0 seriju gostiju. Cedevita u idućem napadu ulazi u bonus, ali Musa blokira Gibsonov pokušaj za tri.

Cherry hvata loptu, a u nastavku Krušlin uzima težak šut za tri i pogađa uz prekršaj. Krušlin pogađa bacanje za 76:69. Budućnost u sljedećem napadu, odnosno Šehović, iznuđuje tri bacanja prilikom još jedne trice, ali crnogorski šuter pogađa dva od tri 17 sekundi prije kraja. Reagira odmah Jure Zdovc s minutom odmora na posljednji dogovor i kako bi smirio strasti. Budućnost se odlučila braniti minus pet kako ih Cedevita eventualno ne bi preskočila na ljestvici i u tome uspijevaju, presijecanjem dijagonalnog dodavanja Willa Cherryja.