Cedevita pobjedom protiv Poljaka osigurala Top 16 Eurokupa

Array

U 8. kolu B skupine 7Days Eurokupa Cedevita je u Domu sportova pobijedila Arka Gdyniu 94:87 te je osigurala prolaz u Top 16 fazu spomenutog natjecanja.

Poljaci su pružili dobar otpor i u zadnju četvrtinu ušli su s vodstvom 64:63. Međutim, Cedevita je na krilima Justina Cobbsa i Jacoba Pullena ključan korak ka pobjedi napravila u prvih šest minuta zadnje četvrtine. Cobbs je zabio sedam, a Pullen osam poena u 19-7 seriji kojom su Zagrepčani na 4:21 min. do kraja utakmice poveli 82:71, od čega se gosti više nisu oporavili.

Cedevita je danas igrala bez ozlijeđenih Vitora Benitea i Filipa Krušlina, a u startnoj petorci zaigrao je Jakov Mustapić, koji je upisao dva poena, tri skoka i jednu asistenciju za 11:32 min. Pobjednike su predvodili Cobbs s 28 poena, četiri skoka i sedam asistencija, Pullen sa 18 poena i tri asistencije te Stipanović i Marko Banić s po 12 poena i šest skokova.

Goste je s 28 poena, šest skokova i osam asistencija predvodio Josh Bostic.

Cedevita – Arka Gdynia kompletna statistika

Što se tiče prvog poluvremena, Cedevita ga je zaključila serijom 7-0 za vodstvo 44:34. Zagrepčani su u prvih 20 minuta bitku u skoku dobili 24-16, a po 10 poena zabili su Stipanović i Pullen.

Izvor: KK Cedevita

Related Articles