Cedevita predvođena Jelenekom napada prvo mjesto

Array

U srijedu će Zadar ugostiti ponajbolje juniore u Hrvatskoj. U Donatovom gradu će se odvijati poluzavršnica prvenstva Hrvatske, točnije nastupit će  pet momčadi skupine A, dok će se skupina B igrati u Zagrebu.

Jedan od zanimljivih košarkaša u Zadru biti će kapetan KK Cedevite, Dorian Jelenek koji je u razgovoru za portal Crošarka demantirao mogućnost ne igranja zbog ozljede: “Imam ozljedu ali nije tako ozbiljna i igrat ću na poluzavršnici,” u uvodu kaže naš mladi reprezentativac.

Dorian već ima iskustva s igranjem u (polu)završnicama natjecanja, a po njegovim riječima najteže je bilo ono iz prošle sezone.

“Moram reći da je najzahtjevnije bilo ono prošle godine jer ipak nismo bili favoriti protiv Zagreba zbog Šarića, Hezonje i Mavre, ali mi smo znali da smo dovoljno kvalitetni i da se možemo nositi s njima. To iskustvo sigurno puno pomaže jer sada takve bitne utakmice mogu igrati opuštenije i bolje.”

Cedevita po riječima našeg sugovornika ide na prvo mjesto, smatrajući da imaju kvalitete za takav uspjeh. “Zadar i Zagreb su po meni najkvalitetnije ekipe ali ni ostali nisu za otpisati. Nažalost nemamo puno informacija o Kvarneru i Križevcima tako da moramo ući u te utakmice s oprezom.”

Juniori Cedevite imaju prednost igranja protiv jačih protivnika. Između ostalog ovog ljeta su nastupali i u juniorskom euroligaškom natjecanju. “Mislim da nam je prednost to što igramo s jačim ekipama jer oni su pravi pokazatelji kvalitete.”

Bez dvojbe, no i u drugoj skupini će biti više nego zanimljivo. “Druga skupina je dosta teža jer tu ima više ekipa koje se bore za prva dva mjesta ali prednost bi dao Ciboni, dok je za drugo mjesto borba između Splita i Fenixa izjednačena.”

Ovog ljeta naši puleni brane zlatnu medalju s europskog prvenstva. Kako sam Dorian kaže to je cilj naše darovite reprezentacije vođena od strane zadarskog trenera, Ante Nazora.

U ovoj sezoni naš daroviti košarkaš je skupljao iskustvo i u seniorskoj košarci, igrajući za KK Mladost u A2 ligi centar. “Bili smo najmlađa momčad lige i cilj nam je bio ostanak što smo i uspjeli na kraju, najviše uz pomoć Ivana Buve. Svojom igrom sam zadovoljan, bila je puno bolja nego prije godinu dana i po minutaži i po učinku.”

Za kraj dotaknuli smo se vlastitih ambicija u narednoj sezoni.
“Iduće sezone ću se pokušati nametnuti za prvu momčad ali vidjet ćemo. U dogovoru s klubom ćemo odlučiti što je najpametnije.”

Dorian Jelenek – košarkaš koji će zasigurno privući pažnju zadarske košarkaške javnosti.

Related Articles