Cedevita razbila Split

Nakon jučerašnjeg šokantnog poraza od Mege Cedevita je željela pod svaku cijenu ostvariti pobjedu u Splitu jer je Sito Alonso odlučio ne uzeti nijednog igrača B momčadi kako bi oni punom snagom krenuli u pohod na Žute i koliko toliko mu se to isplatili. Vrlo dominantno su izgledali Vitamini. Nisu dali Splitu nikakvu šansu u ovoj utakmici te su na kraju slavili uvjerljivim rezultatom 77:61.


HT Premijer liga, 2. Kolo, 14. listopada

Split-Cedevita 61:77  (18:25, 14:17, 11:18, 18:15)

(Cobbins 14, Gabrić 11 – Perković 21, Katić 11(8as))


Početak iz snova za Vitamine koji su odmah na početku ušli u svoj ritam. Nije bilo isforsiranih šuteva ili igre jedan na pet, gledali smo jednostavnu i atraktivnu košarku koja je Cedeviti danas donijela dobre stvari. S druge strane Split osim Cobbinsa nije imao igrača za kojeg se može reći da je igrao dobro. Nisu ništa pogađali iz vana i uz to previše izgubljenih lopta dovelo ih je do toga da su cijelo vrijeme lovili Cedevitu. Na kraju su se i uspjeli malo približiti, ali trica Roka Radovića dovela ih je ponovno do minus deset.

U drugom poluvremenu još bezidejniji Split. Uspjeli su oni par puta izbaciti obranu Cedevite brzim dodavanjima, ali bi najčešće u tom slučaju promašili šut. Cedevita je počela igrati još agresivnije te su puno lopta ukrali i svaku izgubljenu loptu Splita Vitamini bi kaznili zakucavanjem. Još se uz to u drugom poluvremenu razigrao Perković koji je dodatno zagorčao život Splićanima. Imali su na početku posljednje četvrtine Zagrepčani plus 20 te su tu veliku prednost mirno održavali do kraja utakmice.