Cedevita razbila Igokeu

Array

Nakon odlične utakmice protiv Limogesa Vitamini su u novom kolu ABA lige dočekali Igokeu. Bila je ovo odlična utakmica, puna dobrih poteza. Držala se dobro Igokea većinu utakmice, ali onda u zadnjoj dionici Cedevita je krenula u blitzkrieg te je potpuno razbila Igokeu. Rezultat je na kraju bio 100:80.


ABA liga, 7. kolo, 10. studeni

Cedevita – Igokea 100:80 (24:19, 19:17, 20:25, 37:19)

(Cook 26(6sk), Coobs 20(5as) – Lešić 17(7sk), Adamović 15(7as))


Jednu odličnu utakmicu mogli smo vidjeti večeras u Zagrebu. Igralo se brzo i otvoreno. Cedevita je odmah na početku došla u prednost koju je pokušavala održavati. Imali su Vitamini nekoliko prilika i da naprave veću razliku, ali se nije dala žilava Igokea koja bi nakon nekog većeg odvajanja uvijek postigla tešku tricu te su bili za vratom Cedeviti. No, nisu uspjeli doći u prednost jer je za njih nezaustavljiv bio Cobbs koji se poigravao s gostujućom obranom. Cedevita je cijelo vrijeme bila na oko pet poena prednost. Takav su plus održavali do početka odmora. Mogli su imati i veću prednost, ali je Adamović u zadnjem napadu postigao vrlo tešku tricu i Igokea je bila na “samo” minus sedam.

U trećoj četvrtini nastavila je Igokea s dobrom igrom te su uz nekoliko Zubčićevih poena došli do samo minus dva. No, Cedevita nakon toga okreće svoju igru u treću brzinu. Prvo je Katić postigao tricu te je nakon toga još jednom tricom i asistencijom doveo Cedevitu u mirnije vode. Njemu se pridružuje Cook koji je pregazio gostujuću obranu u drugom dijelu. Polako je Igokea padala u igri, a Vitamini nisu stajali. Počeli su se igrati u napadu te su na krilima ponajprije momčadske igre došli do nove uvjerljive pobjede u ovom tjednu potpuno zasluženo.

 

Related Articles