Cedevita razbila Limoges

Array

Nakon teškog poraza od Zvezde košarkaši Cedevite okrenuli su se novom izazovu u Eurokupu. U goste im je došao francuski Limoges koji je kod kuće ove sezone slavio protiv Cedevite. No, potpuno drugačija priča je bila ova utakmica. Napokon smo gledali rastrčanu, borbenu i agresivnu Cedevitu i  to je moglo završiti samo na jedan način. Apsolutna demonstracija sile našeg prvaka i takvu su igru okrunili velikom i važnom pobjedom.


Eurokup, 6. kolo, 7. studeni

Cedevita – Limoges 91:71 (29:17, 22:23, 16:15, 24:16)

(Cook 19, Pullen 17, Cobbs 17(6as) – Bouteille 13)


Kao što sam već spomenuo za razliku od prijašnjih utakmica Cedevita se nije tek odlučila pojaviti na utakmici u drugom poluvremenu već su od početka krenuli agresivno. Nisu sve pogađali, ali su imali puno ukradenih lopti i laganih poena. Limoges je pokušao napraviti nered ispod koša, ali je Stipanović fenomenalno odradio svoj posao. Svi su bili angažirani u oba pravca. Pogotovo se treba pohvaliti Cooka i naravno Pullena koji su nosili svoju ekipu kroz cijelu utakmicu. Izlaskom Stipanovića smanjila se agresivnost u obrani te smo mogli vidjeti par vrlo laganih ulaska u reket Francuza te bi to rezultiralo poenima Limogesa. Ipak nisu uspjeli smanjiti prednost jer nisu mogli ništa obraniti. Do početka odmora nastavila se igra koš za koš što je pasalo Cedeviti i Vitamini su zadovoljni otišli na odmor.

Drugo poluvrijeme, ista priča. Cedevita je igrala, Limoges je promašivao. Nisu uspjeli nikako spojiti par dobrih akcija te je Cedevita svaku grešku kažnjavala. Treba još spomenuti da je Pullen odigrao par svojih akcija koje su rezultirale projektilima u košu Francuzi. To je onaj Pullen kakvog se sjećamo. Na kraju se još razigrao i Cobbs koji je zadnjih par napada sam riješio i tu je priči bio kraj. Velika i vrijedna pobjeda Vitamina koji u sljedećem kolu igraju protiv Albe.

Related Articles