Cedevita se pojačava igračem iz NBA lige

Array

Redove hrvatskog prvaka Cedevite pojačao je 24-godišnji Duje Dukan, igrač hrvatskih korijena koji je prethodne sezone branio boje Sacramento Kingsa.

Dukan je proveo pet godina igrajući sveučilišnu košarku za Wisconsin. 2015. godine prijavio se na NBA draft, ali nije našao mjesto među 60 sretnika koji su bili odabrani. Unatoč tome, bio je pozvan na pripreme Sacramenta, gdje se izborio za mjesto u njihovoj ekipi.

Tijekom sezone 2015./16. nije se naigrao za Kingse, nego je veći dio sezone proveo u razvojnoj ligi, gdje je u 27 utakmica postizao solidne prosjeke od 14.6 koševa, 4.3 skokova i 1.2 dodavanja. U NBA ligi upisao je tek jedan nastup i to u posljednjoj utakmici sezone, a za 24 minute na parketu ubacio je šest poena, uz četiri uhvaćene lopte i jednu asistenciju.

Kada je bilo jasno da neće dobiti novi NBA  ugovor, iz redova Cedevite odmah su reagirali te mu ponudili trogodišnji ugovor. „Kada se vidjelo da u novoj sezoni neće nastaviti u NBA odmah smo ga kontaktirali. Može igrati na poziciji 4 ili 3, a riječ je o velikom potencijalu koji će se, nadamo se, u Cedeviti potpuno isprofilirati do dresa reprezentacije. Potpisali smo trogodišnji ugovor na, vjerujem, obostrano zadovoljstvo“, izjavio je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

Related Articles