Cedevita u HT Premijer ligi do pobjede u Sinju

Array

U 14. kolu HT Premijer lige Cedevita je u gostima pobijedila Alkar 96:79 i sada u nacionalnom prvenstvu ima omjer 9-5.

Nakon što je prva četvrtina završena s 22:21 za domaćine, Cedevita je preuzela vodstvo u drugoj dionici i na veliki odmor je uz 10 ubačenih poena Andrije Ćorića otišla s prednošću 43:35. U drugom poluvremenu Zagrepčani više nisu ispuštali vodstvo. U posljednjih 10 minuta ušli su s devet poena prednosti, a do kraja utakmice razliku su dodatno povećali.

U dresu pobjednika Ćorić je upisao 16 poena, tri skoka i dvije asistencije, Jakov  Vladović je ubilježio 15 poena, pet skokova i šest asistencija, Toni Perković 15 poena i pet skokova, Tyler Wideman 12 poena, četiri skoka i pet asistencija, Domagoj Bošnjak 10 poena, tri skoka i tri asistencije, a Josip Popić 10 poena i devet skokova.

Na strani Alkara Joshua Jalen Brown ubilježio je 17 poena, pet skokova i pet asistencija, Bruno Markulin je upisao 16 poena i četiri skoka, a Gabriel Marić 14 poena, šest skokova i tri asistencije.

IZJAVE NAKON UTAKMICE

Dražen Orešković, trener Cedevite: “To je stvarno velika pobjeda. Mene nije iznenadila igra Alkara, koji je dobra ekipa, posebno domaćinski. Igraju vrlo agresivno i čak neki igrači igraju van svojih gabarita i mogućnosti. Ono što smo htjeli smo i uspjeli, da Vučića, koji je njihov nominalno broj jedan igrač, svedemo u neke gabarite koji nama odgovaraju i da ih pokušamo pretrčati u tranzicijskom dijelu. Naravno, bilo je grešaka s jedne i druge strane. Ovim putem se želim zahvaliti publici u Sinju. Stvarno je bila jedna predivna košarkaška atmosfera i ja bih volio da je tako svugdje u Hrvatskoj.”

Toni Vitali, krilni centar Cedevite: “Sigurno da je to velika pobjeda za nas. Mislim da smo baš odigrali jednu zrelu utakmicu od početka do kraja. Na poluvremenu smo napravili neke taktičke preinake i mislim da je na kraju naša kvaliteta došla do izražaja.”

Related Articles