Cedevita u uzbudljivoj završnici izgubila od Tofasa Burse

Array

Kakav nevjerojatan poraz Cedevite protiv Tofasa. Gostujuća ekipa je prvu i drugu dionicu odigrala puno bolje i dinamičnije te je na predah uspjela otići s razlikom od velikih 13 poena. U nastavku kao da je na parket izašla potpuno druga Cedevita, u obrani su igrali vrlo agresivno i gotovo su već u trećoj četvrtini uspjeli anulirati razliku iz prvog poluvremena, došli su na samo dva poena zaostatka na ulazu u zadnjih deset minuta. Najzaslužniji za potpuni prokret Vitamina je bio Elgin Cook, koji je u zadnju četvrtinu ušao s 29 poena na svom kontu.

U zadnjoj četvrtini je Cedevita uspjela najprije povesti, a onda i povećati razliku na velikih plus sedam poena razlike petnaestim poenom Jacoba Pullena, no potom je kao i u dosta drugih utakmica hrvatskih klubova uslijedila drama, budući da su se gosti u samo jednoj minuti uspjeli vratiti u utakmicu i smanjiti zaostatak na samo jedan poen razlike (87:86), a potom nakon minute odmora Cedevite izjednačiti, a onda i povesti s pet poena razlike (89:94) te na kraju slaviti veliku pobjedu u Zagrebu. Konačan rezultat je glasio 96:92 za tursku momčad.

Pobjednike je predvodio Diante Garrett s 20 poena, Yigit Arslan je dodao 18 poena, a Sammy Mejia 12 poena i osam asistencija. Kod Vitamina, najbolji je bio već spomenuti Cook s 32 poena i devet skokova, Pullen je dodao 16 poena, a Andrija Stipanović 13 poena.

Related Articles