Cedevita u vrlo lošoj utakmici poražena od Andorre

Array

U osmom kolu Eurokupa MoraBanc Andorra je dočekala Cedevitu. Nakon pobijede nad Darussafakom ovo je bila utakmica u kojoj su Vitamini mogli doći do prilike da se bore za drugo mjesto u svojoj grupi. Nije ovo bila dobra utakmica Zagrepčana koji su sami sebe pobijedili u jednoj vrlo važnoj utakmici za njih. U sljedećem kolu igraju protiv jakog Uniks Kazana kojeg moraju pobijediti da barem ostanu na trećoj poziciji koja će im dati lakše protivnike u sljedećem krugu.


MoraBanc Andorra – Cedevita 78:71 (26:19, 15:19, 17:15, 20:18)

Andorra – Fernandez 12, Blažić 15, Janković 8, Stević 4, Karnowski 7, Albicy 9, Diagne 5, Shurna 5, Walker 2, Colom, Jelinek 11, Copeland

Cedevita – Ukić 3, Krušlin 3, Johnson 4, Katić, Nichols 11, Žganec, Musa 12, Cherry 15, Markota 3, Ramljak 7, Stipanović 8, Murphy 5


Loše su Vitamini ušli u utakmicu. Gosti su odigrali dobro prve tri minute, a nakon toga sve je ukazivalo na to da će domaćin ostvariti za njih vrlo važnu pobjedu. Cedevita je uspijevala nekako držati korak s Andorrom pomoću svojeg najjačeg oružja, naravno riječ je o trici. No, kada im je šut s perimetra stao Andorra se počela odvajati. U tom trenutku ispod koša je dominirao jaki Karnowski kojeg centri Cedevite nisu mogli zaustaviti. Loš napad Vitamina bi bio prihvatljiviji da su se Zagrepčani sjetili igrati obranu što ih je na kraju i koštalo novih bodova.

U drugom djelu pokušali su Vitamini smanjiti razliku, ali svaki put kada bi se približili odigrali bi katastrofalnu obranu. Pogotovo treba spomenuti loš defanzivni skok. Andorra je ušla odlično u zadnju četvrtinu te su napokon počeli pogađati nešto iz vana. Probudio se i Jaka Blažić koji je pogodio nekoliko teških šuteva. Unatoč svim tim činjenicama Cedevita je na krilima Nicholsa nekako došla na minus pet. No, nakon promašaja Andorre u vrlo važnom napadu Musa je izgubio loptu koja je nudila kakvu takvu nadu gostima da će ponovno napraviti veliki preokret. Zadnjih nekoliko sekunda domaći igrači su zaključili priču svojim pogođenim slobodnim bacanjima.

Cedevita je nakon ove utakmice na omjeru od četiri pobjede i isto toliko poraza.

Related Articles