Cedevita uvjerljiva protiv Kvarnera

Array

Košarkaški Cedevite upisali su laganu pobjedu protiv Kvarnera. Cedevita je večeras u Sisku igrala kao domaćin Pitanje pobjednika je bilo dvojbeno još jedino u prvoj četvrtini. Nakon toga Zagrepčani su ubacili u višu brzinu i lakoćom riješili utakmicu. Slavili su Vitamini s uvjerljivih 87:48.

[rezultat id=426]

Domaćini su nakon početnog ispitivanja snage brzo uzeli stvari u svoje ruke i preko Bilana i Rogića došli do 17:8. Juričić i Širko su na drugoj vratili goste na prihvatljiviji zaostatak. Četvrtina je završila ipak s prihvatljivijih minus šest za Kvarner (21:16).

Roko Rogić je danas dobio malo veću minutažu i sasvim solidno je odradio te pokazao da bi se na njega trebalo ozbiljnije računati. Njemu se pridružio i Šuput pa je prednost Cedevite došla do plus 13 koševa prednosti. Na poluvrijeme se pak otišlo s ugodnih 41:28 za Cedevitu. Gledatelji su napunili dvoranu u Sisku i mogli su biti zadovoljni uvjerljivom predstavom najskuplje hrvatske momčadi.

Već na početku drugog dijela Vitamini su slomili riječku momčad. U samo pet minuta igre došli su do visokih plus 22 koša prednosti. Uz Rogića priliku je dobio i Buva i obojica su priliku jako dobro iskoristili. Prednost je do kraja treće dionice narasla čak i do ogromnih plus 37.

Do kraja je ostalo samo pitanje s kojom će razlikom Kvarner napustiti Sisak. Prednost je dosezala i plus 42 poena u nastavku. Domaćini su bez većih problema zaključili susret. Ivan Buva se istaknuo kod Cedevite s 18 ubačaja. Dobri su bili Rogić i Šuput (oba po 11). Kod gostiju su se istaknuli Cinac s 13 i Juričić s 12 poena.

Related Articles