Cedevita započela pripreme

Array

Košarkaši Cedevite po prvi puta su se okupili u svom nedavno izgrađenom kompleksu na Velesajmu. Prozivci nije jedino nazočio Lovro Mazalin koji se s U-16 reprezentacijom nalazi na EP u Latviji. Pristigli su i A reprezentativci Marko Tomas i Ante Delaš s izbornikom i trenerom Cedevite, Jasminom Repešom.

Na prvoj prozivci, uz kompletan stručni stožer, nazočili su Ante Delaš, Jakov Mustapić, Marko Tomas, Marino Baždarić, Dorian Jelenek, Filip Palac, Luka Babić, Ivan Ramljak, Karlo Lebo, Ivo Baltić, Filip Bundović, Miro Bilan, Goran Suton i Jusuf Nurkić.

Amerikanac hrvatskih korijena, Ivo Baltić, u ponedjeljak je stigao u Zagreb te je ovom prilikom izjavio:

“Znam u kakav klub dolazim i izuzetno sam sretan zbog toga. Vjerujem da mi prijelaz s NCAA košarke na europsku neće biti problem i da ću se brzo prilagoditi. Za one koji ne znaju, rođen sam u Zenici u kojoj sam živio prve dvije i pol godine života, pa sam preselio u Njemačku i na koncu u SAD gdje sam krenuo u školu. Diplomirao sam na Ohiou komunikacije i želja mi je da poslije karijere košarkaša postanem trener. Kao košarkaš najveća prednost mi je što puno volim trenirati i što mi je košarka strast.”

Ivan Ramljak je u Zagrebu od lipnja, a za službene stranice je rekao:

“Cedevita je vjerojatno najstabilniji klub u regiji i jedva čekam da sve počne, uzbuđenja na više frontova. Od operacije prsta kojeg sam slomio na finalu BiH doigravanja prošlo je gotovo dva mjeseca i uskoro bih trebao započeti i s čistim košarkaškim treninzima, ne samo raditi na kondiciji. Možda me ta ozljeda odvojila i od nastupa na Euru u Sloveniji, no što je tu je. Veseli me novo okružje, imamo jednog od najboljih trenera u Europi, nakon prošle sezone u Euroligi klub ide malo drugačijim smjerom i nadam se da će jedan od ciljeva svakako biti zamijeniti Cibonu na tronu prvaka Hrvatske.” 

Igrači će, bez trenera Repeše, Tomasa, Delaša i Mazalina, trenirati u Domu košarke Cedevita do nedjelje kada idu u Sloveniju na Roglu gdje će odraditi visinske pripreme. Radit će pod paskom Jakše Vulića, Veljka Mršića i Slavena Hlupića 11 dana.

Kako u klubu najavljuju, roster još nije zaključen. Želje su im američka pojačanja prvenstveno na pozicijama playmakera i krilnog centra čime bi kompletirali ekipu.

Related Articles