#234

Cedevita započela s pripremnim susretima, Smith na liječničkom

Pojačanje Cedevite, playmaker Nolan Smith kojeg u Zagrebu najavljuju već neko vrijeme, stigao je u Hrvatsku i pristupit će liječničkim pregledima nakon kojih bi se trebao priključiti momčadi na Rogli.

Za službene stranice kluba naveo je kako je o klubu i samom treneru Repeši čuo sve najbolje od svog agenta, a također nadodaje da je fizički spreman.

“Da, proveo sam neko vrijeme i na Duke-u, s mojim bivšim trenerom Steveom Wojciechowskim i vježbao da budem u pravoj formi. Iskreno, sve ostavljam iza sebe i više ne razmišljam o NBA-u već ću se od početka posvetiti Cedeviti i s njom dokazati da sam pravi igrač. Fokusiran sam isključivo na moju novu momčad i na njene uspjehe.”

Ostatak momčadi na pripremama sinoć je odradio prvu trening utakmicu protiv njemačkog prvoligaša Bayreutha, a sportski direktor Matej Mamić o samoj utakmici kazao je sljedeće:

“Nije bila prava utakmica već lagani hakl. Nedostaju i Smith i Delaš pa su se na playu, primjerice, izmjenjivali Mustapić i Baždarić. Nije bilo loše, štoviše. Igrači pokazuju da su dobro trenirali i već sada mogu dosta. Mustapić je bio odličan, a novopridošli Baltić i Ramljak pokazuju da nismo pogriješili što smo ih potpisali.”

Sljedeća pripremna utakmica koja se trebala odigrati protiv Himkija je otkazana, a novi protivnik je novi njemački prvoligaš Mitteldeutscher MBC.