Cedeviti novi poraz

Array

U drugom kolu H skupine Top 16 faze Eurokupa 7Days Cedevita je u Rusiji poražena od Zenita 98:84. Zagrepčane je u ovoj utakmici vodio Teo Ćizmić, asistent glavnog trenera Slavena Rimca, koji je utakmicu propustio zbog blaže upale pluća.

Cedevita je u Rusiji igrala bez ozlijeđenih centara Marka Banića i Karla Žganeca, a doputovala je i s nekoliko bolesnih igrača. Zagrepčani su na kraju prve četvrtine vodili 26:20, a na poluvremenu su bili u zaostatku 44:48.

Kad je u 22. minuti Jacob Pullen zabio dva slobodna bacanja, gosti su izjednačili na 48:48. Međutim, Jevgenij Valijev, Jevgenij Voronov, Marko Simonović i Philip Schrubb potom su za Zenit napravili seriju 13-0, od čega se Cedevita više nije oporavila.

U dresu Cedevite Pullen je upisao 18 poena, tri asistencije i dva skoka, Justin Cobbs je ubilježio 16 poena, devet asistencija i četiri skoka, a Edo Murić 13 poena i četiri skoka.

Na strani Zenita Sergej Karašev ubilježio je 19 poena, Jalen Reynold upisao je 14 poena i devet skokova, a Simonović je utakmicu završio sa 18 poena i četiri skoka.

Related Articles