Cedeviti puni plijen u Šibeniku

Array

Košarkaši Cedevite su potvrdili kvalitetu naspram košarkaša Jolly JBS-a i sasvim zasluženo osvojili nova dva boda u 6. kolu Lige za prvaka. Konačni rezultat susreta je bio 68:85.

[rezultat id=407]

Bracey Wright i Marino Baždarić su postigli svaki po 15 poena i 5 asistencija, što je na kraju iznosilo skoro više poena nego cijela momčad iz Šibenika. No, stvari ipak nisu bile tako jednostavne i od početka riješene.

Štoviše, Jolly JBS je odlično krenuo u susret i dao dojam da je Cedevita zrela za napetu završnicu. Naime, pred kraj prve četvrtine domaći košarkaši su, ponajviše zahvaljujući Ronaldu Rossu, imali prednost od čak 8 poena (17:9), no Cedevita je odgovorila nizom 5:0, što je ujedno bila i konačna razlika nakon uvodnih 10 minuta.

U drugoj četvrtini je potegao Wright priključivši Cedevitu u rezultatsku neizvjesnost. Širina klupe i moć igre po dubini je držao Jolly da ostane konkurentan unutar druge četvrtine. Nezaustavljivi su bili Miro Bilan, odnosno Predrag Šuput odvevši Cedevitu u prednost, dok Marko Tomas na kraju postavlja konačnih 36:43 u prvom poluvremenu.

Polako se počela odvajati Cedevita, no Luka Katura s 8 poena u prvoj polovici treće četvrtine drži svoju momčad na svega četiri poena zaostatka (50:54). Međutim, Tomas zabija tricu koja je praktički označila početak kraja.

Uspio je Josip Naletilić smanjiti zaostatak na pet poena, no to je bilo sve što su uspjeli domaći košarkaši. Početkom četvrte četvrtine Vitamni su povezali nekoliko uspješnih ubačaja iza crte 6,75 i riješili pitanja pobjednika.

Kod Cedevite su izostali Goran Suton (viroza) i Dervin Kitchen (ozljeda), a nije nastupio ni Luka Babić. Uz Wrighta i Baždarića je dobro odigrao Predrag Šuput ubacivši 14 poena. Na drugoj strani Ronald Ross i Domagoj Bubalo su postigli po 14 poena, s time da je Ross dodao 8 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte. Spomenuti Katura je okončao susret s 12 poena.

Related Articles