Cedevitina utakmica sezone

Array

U nedjelju u 19:00h Cedevita će u Podgorici protiv Budućnosti VOLI igrati treću utakmicu polufinalne serije ABA lige. Riječ je o majstorici, koja će odlučiti koja će momčad ući u finale, tako da je jasno da je ovo najvažnija utakmica koju je momčad Jure Zdovca dosad igrala u tekućoj sezoni.

“To je velika utakmica, očito. Obje momčadi moraju pobijediti, a u obje dosadašnje utakmice u doigravanju borba je bila žestoka. Mislim da je publika u obje dvorane imala veliki utjecaj na pobjede domaćina. U Podgorici je vruća dvorana i navijači su ludi, no mi moramo napraviti ono što treba i ne dozvoliti da na nas utječe publika. To je važna utakmica, no naš trener radi odličan posao i dobro nas priprema”, izjavio je playmaker Cedevite Will Cherry.

Koja je momčad sada pod većim pritiskom?

“Mislim da obje momčadi osjećaju pritisak, posebno mi. Ušli smo u ovu sezonu s velikim očekivanjima, a ta očekivanja nisu bila da stanemo u polufinalu. Pritisak je da uđemo u finale, no to je za nas ipak samo još jedna utakmica i moramo biti fokusirani i pokušati doći do pobjede.”

Cherry je odigrao bolju prvu utakmicu, unatoč greškama u završnici, nego drugu. No, Cedevita je pobijedila u drugoj, a izgubila u prvoj. Kakav je plan za treći susret?

“Ja ću igrati svoju igru. Svaka utakmica je drugačija. U prvoj utakmici sam igrao kao MVP, no izgubili smo tu utakmicu. U zadnjoj utakmici nisam igrao kao MVP, no pobijedili smo. Svaka je utakmica drugačija. Što god momčad treba od mene u sljedećoj utakmici, koševe, obranu, skokove, pokušat ću to dati momčadi. Učinit ću sve što treba za ulazak u finale.”

Koliko domaći teren predstavlja prednost za Budućnost VOLI?

“Malo da. Uvijek je teško kad igraš u gostima, a domaćini naprave seriju, no većinom mislim da ne. Ako smo fokusirani i ako ćemo igrati Cedevitinu košarku, mislim da možemo pobijediti bilo gdje. Obje momčadi su već jedna drugu ove sezone pobijedile u gostima. Mi smo u prvoj utakmici doigravanja definitivno trebali pobijediti ondje, no dogodile su se neke nesretne stvari i sad je na nama da se iskupimo i pobijedimo u nedjelju”, rekao je Cherry.

Trener Jure Zdovc tijekom karijere je igrao i trenirao puno takvih utakmica. Zna što Cedevitu čeka.

“To je majstorica, treća utakmica u seriji. Već smo puno pričali na tu temu. Nemam nekog posebnog osjećaja što bi se moglo dogoditi i što će biti. Mi smo imali svoju priliku dobiti dolje prvu utakmicu, no nismo je iskoristili i uzeli pobjedu, tako da će nekako na papiru ovo sada biti još teže. No, kao što je i Will rekao, svaka utakmica je priča za sebe. Moramo dolje odigrati puno bolje i čvršće nego u prvoj utakmici, tako da mislim da će ta utakmica biti kompletno drugačija nego prva. Bit će više nervoze jer je zadnja. Mislim da će igrači dati sve od sebe i neće tu biti velikog taktiziranja. Igramo u jednoj teškoj atmosferi. Znamo da je Budućnost ove sezone kod kuće izgubila samo dvije utakmice, protiv Darušafake i Kubana, i nadam se da ćemo dati svoj maksimum”, izjavio je strateg Zagrepčana.

Jeste li nakon pobjede u drugoj utakmici još više žalili zbog propuštene prilike u prvoj utakmici?

“Mislim da je to normalno, ali ni ne znaš kakva bi bila druga utakmica da smo dobili prvu. Ne bi bila ista. Nema tu pravila. Mi smo tu drugu utakmicu na momente igrali kako bih ja želio i to treba još dodatno ponoviti. Još uvijek je bilo dosta grešaka, nesporazuma, nekomunikacija u obrani i spavanja. Sve će se brojati, i penali i sve. Svaki napad i svaka obrana bit će jako bitni.”

U Podgorici je vruća atmosfera…

“Moramo biti pametni. Imamo par igrača, među njima je i Will, koji se moraju malo kontrolirati u takvoj atmosferi. On ponekad malo iskrsne i to će sigurno suci dolje odmah kazniti. Sad da pričam o nekim detaljima je bez veze. Ono što ja zamjeram svojoj ekipi puno puta je da ne odigraju do kraja i odustanu prelako. Kad naprave neku grešku u obranu, odustanu. To smo malo u zadnjoj utakmici kod kuće ispravili. Greške su sastavni dio i tu treba napravit sve, rotirati i pomagat jedno drugom da se ta greška brže ispravi. Generalno imamo dobru atmosferu u momčadi, igrači su koncentrirani, znaju gdje idu, što i kako, tako da tu nema dileme.”

Jesu li moguće neke nove zamke Budućnosti?

“Sve je moguće. Mada dosad nismo primijetili nešto. Oni će nas napadati gdje smo mi najslabiji i to nije nikakva tajna. Posebno napadaju Musu, koji je defanzivno naša najveća rupa, no i on može, ako hoće. Napadaju nas tamo gdje znaju da smo tanki u obrani i igrači tu jednostavno moraju u obrani pokazati neki osobni ponos. Dosta igraju i na niskom postu i tu su nas u prvoj utakmici dosta kaznili, mada su to bili teški šutevi. U drugoj smo mi tu već bili jači. Mi moramo odigrati timsku obranu i ako ćemo opet ondje igrati na 90 poena bit će teško”, rekao je Zdovc.

Cedevita će u Podgorici igrati bez Tonija Katića i Marka Arapovića. Na put se kreće u subotu u 8:00h, kada će Zagrepčani autobusom krenuti prema Ljubljani, a iz Slovenije će prema Podgorici nastaviti zrakoplovom.

Related Articles