Centar ruske “supermomčadi” proglašen najboljim obrambenim igračem Eurolige

Centar moskovskog CSKA je u izbor euroligaških trenera izabran za najboljeg obrambenog igrača u Europi. Po drugi put u tri godine nagradu je osvojio Kyle Hines. Zanimljivo, na svakih 100 posjeda, CSKA je s Hinesom na parketu primao 93,7 poena, dok je u napadu pogađao čak 119,5 što čini razliku od čak 25,8 poena(!). U 26 utakmica u koje je startao u prvoj petorci, Hines se pokazao kao jako težak obrambeni “matchup”.

Naime, za vrijeme Hinesovog boravka na parketu protivnički centri su ubacivali samo 6,1 poen u prosjeku. Centar ruske momčadi također predvodi u kategoriji ukradene lopte među visokim igračima (1,1 po utakmici). Sa 180 blokada Hines se “popeo” do četvrtog mjesta na vječnoj ljestvici blokera.

Do sada smo saznali kako je Aleksey Shved osvojio trofej Alphonso Ford za najboljeg strijelca natjecanja, dok je Luka Dončić osvojio Rising Stars Trophy – nagradu za najboljeg mladog igrača. Do kraja tjedna bi trebali saznati i najbolje momčadi, dok će se MVP regularne sezone saznati za vrijeme Final Four turnira u Beogradu.