Češka bolja u drugoj utakmici

Array

Nakon što su u prvoj prijateljskoj utakmici naše reprezentativke svladale Češku, u drugoj, unatoč rezultatski ujednačenim četvrtinama, ipak nisu uspjele ponoviti prethodni uspjeh.

Češka – Hrvatska 73:64 (16:15, 24:18, 16:15, 17:16)

U prilično izjednačenoj utakmici većinom se igralo koš za koš. Češka si nikako nije mogla dozvoliti da po drugi put izgubi na domaćem terenu, a mlada hrvatske reprezentativke bore se za svoje mjesto pod suncem.

Iako u drugim pogledima utakmica uravnoteženih kvaliteta, šut za tricu večeras nije bio najjača točka naše igre. U koš je ušlo četiri lopte za tri poena iz deset pokušaja, dok su češke reprezentativke gađale 13/25, odnosno na trice smo dobili 12, a Češka 39 poena. Češka je u trećoj četvrtini povela i za 15 poena pri rezultatu 54:39, no naše su djevojke pokazale da odustajanje ne postoji u njihovom rječniku i vratile se u igru.

Tri su igračice bile dvoznamenkaste – Lea Miletić ubacila je 15 poena (uz 8 skokova, dvije asistencije i 3 osvojene lopte), Nina Premasunac je pridodala 11, a Lana Pačkovski 10 poena.

Najbolja češka igračica Tereza Peckova zaradila je 18 poena uz tri skoka.

Kompletna statistika OVDJE.

Izbornica Jelavić: „U ove dvije utakmice s nekim sam segmentima zadovoljna, a s nekima pak nisam. Pokazali smo u drugom poluvremenu da se možemo vratiti u utakmicu, da nećemo odustajati tako lako. Vratili se jesmo, ali nismo uspjeli preokrenuti rezultat. Danas je ekipa Češke bila bolja i iskusnija i to je pokazao rezultat na kraju. Jučer smo mi poveli, oni su stizali, tako da se radi o dvije gotovo identične utakmice koje su završile jučer u našu korist, a danas u njihovu.“

Related Articles