Četiri hrvatska kluba pod blokadom

Array

Četiri hrvatska kluba se zbog financijskih dugovanja prema svojim bivšim igračima nalaze pod blokadom. Dva predstavnika u regionalnoj ligi, Split i Cibona, te dva A-1 ligaša, Zagreb i Križevci.

Mrave su tužila trojica sada već bivših košarkaša. Domagoj Bubalo, Damir Mulaomerović i Toni Prostran traže zaštitu, odnosno raskid ugovora. Također su trojica košarkaša tužila križevački košarkaški klub, a riječ je o Josipu Glaviniću, Mladenu Gligori i Luku Žitku.

Ono što je medijski istaknutije je blokada Splita odnosno Cibone. Potonje je tužio Goran Suton, sadašnji košarkaš Cedevite zbog zaštite ugovora, a isto je učinio i nekadašnji član Splita, Mario Filipović. Inače, Filipović se trenutno nalazi u Širokom Brijegu gdje je odigrao prvu pripremnu utakmicu, a zanimljivo jest kako je taj 24-godišnji košarkaš istu blokadu učinio i Ciboni neposredno prije početka kvalifikacijskog turnira za Euroligu.

Za kraj dodajmo kako spomenuta četiri kluba neće moći registrirati novopridošle košarkaške dok ne podmire zaostala dugovanja prema osmorici spomenuti igrača.

Related Articles