Cibona dogovorila tri pripremne utakmice: Dvije su protiv ABA ligaša

Drugi tjedan priprema je na izmaku, a poznati su protivnici prvih pripremnih utakmica.

U utorak, 18. kolovoza Cibona gostuje u Laktašima kod Igokee. Zatim slijede dvije domaće utakmice u Draženovom domu protiv Dubrave i Cedevite Olimpije.

Ivan Velić, trener Cibone:

U utorak igramo prvu prijateljsku utakmicu s Igokeom u Laktašima. Nakon 2 puna tjedna rada vidjet ćemo u kakvom smo stanju. To je odmah jedan teži test , no otvorila se situacija s Igokeom jer njima treba utakmica zbog kvalifikacija za FIBA Champions League. Ne očekujem nikakav spektakl, svi koji su tu dobit će minutažu. To je svojevrsna nagrada za 2 tjedna dobrog rada. Tu ćemo vidjeti koliko smo toga dobrog napravili.

Na gostovanje ide svih 15 igrača, uključujući Rašića i Mihajla Jerkovića?

Tako je, mislim da ćemo ići sa svih 15 igrača. S radom i pristupom su zaslužili da ih vidimo na samoj utakmici. Jedno je trening, a drugo su provjere kroz utakmice.

Što se tiče Sandra Rašića, Sonik Puntamika mu je izrazila dobrodošlicu u klub, a on trenira s nama i igrač je Cibone. Kako to komentirate?

To su uobičajene stvari u našoj košarci. Tako to ide kod nas Hrvata očigledno. Neke stvari se ‘bace’, pa tko se uhvati. Čiji je to interes, ne znam. U takvim situacijama gubi najviše sam igrač. On mora znati kojim će putem ići i ne padati pod nikakve utjecaje. Rašić ima ugovor s klubom, a kakva će biti odluka o njegovoj budućnosti to ćemo tek odlučiti. Hoće li biti među 12 ili ćemo ga posuditi, odlučit će rad na treninzima. Jedna bitna stvar kod mladih igrača je da su u petom i šestom mjesecu jako trenirali, pa imamo primjerice situaciju sa Sandrom koji je u svibnju imao 103 kg, a sad ima 92. To je 11 izgubljenih kilograma kroz rad i to je jedan skroz drugačiji igrač u odnosu na taj period. Ako ništa, ogromnu stvar smo napravili za njega i njegov budući klub, bila to Cibona, Sonik ili netko treći, to ćemo mi odlučiti.

Sve tri utakmice će biti zatvorene za gledatelje.

Igrači: Krešimir Radovčić, Josip Bilinovac, Lovro Gnjidić, Mateo Drežnjak, Igor Marić, Sandro Rašić, Toni Nakić, Ivan Novačić, Roko Prkačin, Filip Bundović, Mate Vucić, Kristijan Krajina, Danko Branković, Lukša Buljević, Mihajlo Jerković.

Related Articles