Cibona dovela američkog šutera

Array

Novi igrač Cibone od danas je Matt Janning, a ovaj 193 centimetara visok šuter u redove Vukova dolazi iz talijanskog prvaka Montepaschi Siene.

Janning je prošlu sezone za klub iz Toskane odigrao ukupno 61 utakmicu u prvenstvu Italije i Euroligi, a za nešto manje od 19 minuta koliko je provodio u igri ubacivao je 7,2 poena i hvatao 1,8 skokova, uz šut iz igre od 43 posto uspješnosti i zanimljivost da je kroz sezonu ispucao 68 trica više nego dvica. Sa Sienom je prošle sezone osvojio prvenstvo Italije, igrao finale domaćeg Superkupa i ispao u drugom krugu Eurolige. Ugovor s Cibonom ovaj je 25-godišnjak potpisao na jednu sezonu, uz posredovanje agencije PEPI Sport.

Iako nije izabran na draftu, prvi profesionalni ugovor Janning je potpisao 2010. godine s Phoenix Sunsima, ali već nakon tri mjeseca i niti jedne odigrane utakmice dobiva otkaz u momčadi iz Arizone. Ostatak ove i sljedeću sezonu nastupa u NBA razvojnoj ligi za Maine i Rio Grande, nakon čega se odlučio za odlazak na ovu stranu Atlantika i sezonu prije dolaska u Montepaschi nastupa također u Italiji za Novipiu Casale.

Nakon Jerrela Blassingamea i D.J. Strawberryja, Janning je zasad treći Amerikanac koji će sljedeće sezone igrati u redovima hrvatskog prvaka, a njegovim je potpisom vjerojatno zatvorena vanjska linija kluba iz Savske ulice.

Related Articles