Cibona doživjela novi poraz, bolji je bio Cantu

Array

U 5. kolu EuroCupa Cibona je ugostila talijanski Cantu. Zagrebačka momčad je doživjela novi poraz, peti u pet utakmica. Iako je to i prije bilo jasno, ovime je izgubila gotovo sve šanse za prolazak u drugi krug natjecanja.


Cibona Zagreb – Foxtown Cantu 79:86 (16:30, 42:48, 60:70)

Cibona: Šarić 8 (7sk, 5as), Rozić 2, Janning 18 (4as), Blassingame 5 (7as), Jagodić-Kuridža, Žižić 16, Planinić 10, Kus 9, Junaković 11 (4as), Strawbery, Arapović, Gabrić

Foxtown Cantu: Abass, Jones 7, Uter 7, Rullo 3, Leunen 11, Jenkins 15, Ragland 14, Aradori 20 ( 6sk, 6as), Cusin 6, Gentile 3


Već na samom početku utakmice Cantu se odvojio. Puštalo je obrani Vukova na sve strane, a u prvoj četvrtini su primili čak 30 poena. Previše za europske utakmice na domaćem terenu, ako se misli pobijediti. Bio je prisiljen Neven Spahija na rotacije u momčadi kako bi našao petorku koja može odgovoriti.

Krajem prve dionice priliku je dobio mladi šibenski razigravač Martin Junaković i na njegovim krilima krenuo je preokret. U 15. minuti Cibosi su sustigli 16 razlike, a ubrzo i poveli poenima Darija Šarića. Ipak, u minuti prije odlaska na veliki odmor Cantu pogađa tri trice u tri napada i odlazi s plus šest na predah.

Prišla je Cibona na minus četiri početkom treće dionice, ali nažalost po navijače, bolje nisu mogli. Talijani su nadodali gasa i odlaze na desetak razlike te prednost čuvaju do samog kraja susreta. Utakmica je završena rezultatom 79:86.

Ciboni je ovo 28. uzastopni poraz u skupinama nekog europskog takmičenja. Ukupno gledajući statistika je malo bolja. Naime, Cibona je nastupala u kvalifikacijama za Euroligu 2011. godine i u prvom pretkolu svladala francuski Cholet. Poraženi su u drugom pretkolu od domaćina Lietuvos Rytasa tako da ukupno gledajući Vukovima je ovo 19. poraz zaredom.

Related Articles