Cibona nadigrala Zadar

Array

U 2. utakmici polufinala Premijer lige Cibona je dočekala Zadar. Bila je ovo biti ili nebiti utakmica za Vukove koji su jednostavno morali ostvariti pobjedu kako bi spasili sezonu. Zadar je s druge strane kao i prošlu utakmicu u ovu ušao kao favorit. No, ne pobjeđuju uvijek najbolji te je Cibona nakon velike borbe ostvarila za njih veliku pobjedu rezultatom 96:86.


HT Premijer liga, polufinale – 2. utakmica, 15. svibanj
(Ratkovica 21(13ass), Žorić 18 – Gray 25, Kraljević 17)

Zadar je od početka utakmice nametnuo svoj ritam. Igrali su vrlo pametno napadu, nisu forsirali tricu, već su uglavnom loptu dobacivali svojim visokim igračima koji su to u visokim postotcima završavali. Cibona je s druge strane forsirala svoj šut te im se takva igra isplatila. U prvom dijelu nakon što je Zadar došao na veću prednost, krenula je eksplozija vanjskog šuta Vukova. Svi su pogađali iz vana. Redom su to bili Bilinovac, Ratkovica, Tomas. Zadrani su izazivali svoje protivničke igrače da šutiraju te im se to nije isplatilo. Ubrzo je Cibona preuzela vodstvo koje nije ispuštala te je na kraju Cibona otišla na odmor s minimalnom prednošću.

Moglo se očekivati da će Zadar odigrati puno bolje u drugom dijelu. No, unatoč fantastičnim asistencijama Bašića i dominiranjem Kraljevića ispod koša Zadrani nisu uspjeli prijeći u vodstvo. Nije Cibona ništa posebno radila, zapravo igrali su vrlo jednostavno. Lopta je brzo i točno išla te bi u većini slučajeva neki igrač Cibone bio sam na šutu te bi to završilo s tri poena Vukova jer su u domaćoj momčadi danas svi imali svoj dan. Ipak pretkraj utakmice povukao je Zadrane Gray te su gosti bili na nekoliko poena od svojih protivnika, ali onda su počeli raditi gluposti u napadu. Bašić je počeo pucati trice s 10 metara, Krajini je lopta ispadala iz ruke, a kada bi imali čisto polaganje promašili bi čisti zicer. To je Cibona iskoristila te je svojim šutom i skokovima u napadu prelomila utakmicu koja je bila vrlo zanimljiva te nam nagovještava da će u Zadru biti vrlo uzbudljivo.

Related Articles