Cibona ne staje: Vraća igrača s kojim je osvojila ABA ligu!

Prema našim izvorima, Cibona ne staje s dovođenjem pojačanja za novu sezonu. Prvi izbor za centarsku poziciju je njen bivši igrač i reprezentativac Hrvatske, Darko Planinić. Vodstvo kluba radi na povratku Planinića pod Toranj te se ova suradnja čini vrlo izglednom, a on bi u paru s Bundovićem činio zaista jaku centarsku liniju.

29-godišnji centar prošle je sezone bio član Cluj Napoce, gdje je proglašen najboljim centrom rumunjske lige. Momčad Duška Vujoševića ovog je tjedna potpisala Andriju Stipanovića, koji bi trebao zamijeniti hrvatskog košarkaša. Planinić je godinu prije toga igrao u poljskoj Zielona Gori, a tamo je također ponio titulu najboljeg centra prvenstva.

Hrvatski reprezentativac bio je član Cibone 2014. godine, kada je zagrebačka momčad usred Beograda predvođena Darijem Šarićem i Jerelom Blassingameom potpuno neočekivano osvojila regionalnu ligu.

Poslije toga, igrao je i za Budućnost, Laboral, Gran Canariju i Dinamo Sassari. Karijeru je započeo u Širokom, a prije Vukova bio je član i izraelskog Maccabija.

 

Related Articles