Cibona obznanila suradnju, Muzej Dražena Petrovića opovrgnuo istu?

Košarkaši Cibone su danas posjetili Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović gdje ih je ugostio Marko Petrović, sin Aleksandra Petrovića i nećak pokojnog Dražena.

Za klub je izjavu dao upravo Marko, a oni su to prenijeli na svojim društvenim mrežama i web mjestu: – “Prije svega bi htio zahvaliti glasnogovornici i igračima Cibone na dolasku. Uvijek nam je zadovoljstvo i gušt voditi košarkaše kroz Draženov put i karijeru te se u budućnosti nadam većoj suradnji između KK Cibone i Muzejsko-memorijalnog centra Dražen Petrović. Načelno smo suradnju i dogovorili tako da me i skora realizacija toga jako veseli.”

Sporni dio objave Cibone odnosi se na spominjanje suradnje kluba i Muzejsko-memorijalnog centra Dražen Petrović. Kako na svojim društvenim mrežama prenosi Udruga “Mi smo Cibona” radi se o izmišljenoj izjavi koju je i sam Muzej opovrgnuo: – “Nećak Dražena Petrovića, Marko, pristojno je zahvalio na dolasku. Problematični dio objave KK Cibona odnosi se na spominjanje potencijalne buduće suradnje kluba i Muzeja od strane zaposlenika Muzeja. Nakon što nam je to iz prve ruke opovrgnuto, pitamo se između ostalog, kako se u klubu toga nisu sjetili prijašnjih godina, već sada kada im kritika javnosti visi nad vratom više nego ikada prije.” – poručili su iz Udruge.

Potom su osudili izmišljanje citata te nastavili u oštrijem tonu: – “Nastavak je ovo obmana iz Savske 30, lažno citiranje sasvim sigurno nije na hvalu onima koji ga guraju u medijski eter. Mazanje očiju sportskoj publici samo je prividno, a modus operandi trenutnog direktora Čavlovića & Co. odavno je pročitan i izlizan. Svima nama koji volimo Cibonu su ljudi koji je danas vode dali razlog za daljnu, sve žešću borbu. Gospodo, ne možete vi lagati koliko se mi možemo boriti!”

Ukoliko su navodi Udruge “Mi smo Cibona” točni, a kako govori poznata poslovica – “U laži su kratke noge!”, sada se povlači i pitanje je li ovo jedina izjava koju su ‘uredili’? Prije mjesec dana obznanili su i razgovore s tri grupacije, one koje bi dovele nove ljude i svježi kapital, ali do danas nisu obznanili koga od njih su izabrali ili ako nisu, koji su razlozi za to?

Puno je otvorenih pitanja, a odgovora na njih iz Cibone ili nema ili su vrlo sažeti bez konkretnosti.

 

Related Articles