Cibona odličnom igrom u zadnje dvije četvrtine došla na korak do naslova

Kakva treća utakmica finala prvanstva Hrvatske. Košarkaši Cibone su nakon izjednačene prve dvije četvrtine odličnom igrom u drugom poluvremenu pobijedili Cedevitu rezultatom 76:65 te su tako došli na korak od osvajanja naslova prvaka Hrvatske.

Prva četvrtina je prošla u izjednačenoj igri, završila je rezultatom 14:14, iako je Cibona povela 9:4, a na to su košarkaši Cedevite uzvratili serijom 8-0 te poveli 12:9. U drugoj četvrtini se praktički igralo koš na koš, no Cibosi u otišli na odmor s jednim poenom prednosti (31:32).

U trećoj četvrtini se Vukovi odvajaju i na ulasku u zadnjih deset minuta vode pet poena razlike, a potom je uslijedila furiozna četvrta četvrtina.

Vitamini nisu imali odgovora za raspoloženog Filipa Bundovića, koji je “zatrpao” koš Cedevite, a navijači Cibone su njemu i Markoti skandirali “MVP, MVP“.

U redovima Cibone najbolji su bili Damir Markota s 23 poena, osam skokova i pet asistencija, Bundović sa 16 poena, Novačić s 11 i Rogić s 10 poena, a Vitamine su predvodili Filip Krušlin s 15 poena i Cook s 10 poena.