Cibona opet prosula nemoguće

Array

Iako je Cibona iz poraza u Ljubljani trebala naučiti da se košarkaška utakmica igra 40 minuta izgleda da će vukovi morati još koji košarkaški razred pasti da nauče osnovne stvari. Ovoga puta Cibona je propustila vodstvo od 24 koša prednosti i nastavila svoj crni europski niz.

Utakmicu su bolje otvorili gosti koji nakon 5 minuta vode 15:9. Ipak u nastavku Cibona se budi te počinje igrati mnogo agresivnijei serijom 16:2 preuzimaju vodstvo i dižu prednost na 8 razlike. Rezultat na kraju perioda glasio je 27:23 u korist domaćina. U drugom periodu u prvih pet minuta obje ekipe su bile neefikasne a košarka je bila gotovo neglednjiva sa malo postignutih koševa i dobrih poteza. Tek pred kraj perioda kod Cibone se bude Kus i Zubčić koji dobrom igrom odovode Cibonu na prednost od 11 razlike na poluvrijeme. Zubčić je drugi period zaključio tricom u posljednjoj sekundi i digao publiku na noge.

Drugo poluvrijeme Cibona je nastavila u dobrom ritmu čemu je pomogao i gostujući igrač Bryant koji je prekršajem i tehničkom greškom dao Ciboni 4 slobodna bacanja što domaćin korsiti i u nakon 3 minute drugog poluvremena Cibona ima do tada najvećih 61:37. U tom trenutku kao i protiv Olimpije igrači Cibone potpuno prestaju sa igrom u oba pravca što gosti korsite i prave seriju 15:0 . Bilo je to vrijeme utakmice kada su koš Cibone zasipali Jeter i Bryant a Watts je prvi puta doveo goste i u vodstvo nakon prvog perioda. Cibona je u tim trenucima izgledala potpuno neorganizirano i izgubljeno. Pomogle su tome i stalne rotacije trenera Lutza koji je evidentno poštedio Žižića ove utakmice, inače najboljeg igrača u susretu sa Cedevitom koji je Cibona uvjerljivo dobila. Gosti su na kraju tricama Jetera i Betza zaključili utakmicu te osigurali drugi krug natjecanja. Konačni rezultat utakmice glasio je 81:86.

Kod gostiju Esterkamp je ubacio 15 poena dok su Bryant, Jeter i Ray upisali svaki po 12 poena. Cibonu je predvodio Zubčić sa 21 poenoma a kvalitetno je odigrao i Kus sa 20 ubačaja.

Related Articles