Cibona osvojila memorijalni turnir Marijofil Džidić

Array

Cibona je slavljem protiv Zrinjskog u finalu osvojila memorijalni turnir Marijofil Džidić koji se ovih dana održavao u Mostaru. Cibosi su bili dominatni od samog početka i vrlo brzo je utakmica izgubila neizvjesnost. Velikih plus 19 na poluvremenu omogućilo je treneru Subotiću da izrotira svoju momčad. Završilo je rezultatom 65:89 za Vukove. Na djelu su se mogla vidjeti i američka pojačanja Cibone, Cleveland MelvinDominic Gilbert i Langston Hall. Melvin je dao naznake da bi mogao biti od velike koristi u nadolazećoj sezoni dok je Gilbert tek nedavno pristigao pa ga trener nije puno ni koristio. Hall je odigrao 12 minuta, ali nije pokazao previše.

Razlika u kvaliteti vidjela se od samog početka. Cibona je krenula furiozno s 13:0 serijom. Domaćini su djelovali malo impresionirano pa se to i osjetilo na rezultatu. Od početnog šoka se nisu nikako uspijevali oporaviti te Cibosi bježe na plus 15 do kraja prve dionice. Do poluvremena su Zagrepčani pobjegli na plus 19 i tu su stvari zapravo bile riješene. Gosti su imali dosta raspoloženih igrača te su se svi osim Langstona Halla upisali u strijelce.

Širina rostera Cibone došla je do izražaja u drugom dijelu. Klupa zagrebačke momčadi postigla je 45 poena, dok se klupa Zrinjskog zaustavila na 32. Gosti su mirno utakmicu priveli kraju pa je završilo rezultatom 65:89 u korist Cibone. Vukove je predvodio Melvin s 19 poena i četiri skoka. Jako dobar je bio kapetan Marin Rozić s 15 koševa i pet osvojenih lopti. Ivan Novačić se priključio s 15, a Andrija Ćorić s 11 koševa i sedam skokova. Na strani domaće momčadi se istaknuo Aleksandar Sokolović s 15 poena, a solidnih deset ubacio je i bivši Cibos, Vedran Princ. Veliko pojačanje mostarske momčadi, Marko Ramljak, je ubacio osam poena, ali i uhvatio devet skokova i podijelio pet asistencija.

Related Articles