Cibona slavila u derbiju

Array

Pred 1500 gledatelja u derbiju 2. kola Lige za prvaka Cibona je slavila protiv Zadra. Zadrani su došli u Zagreb znatno oslabljeni, bez Prostrana i Morovića, dok je Marko Ramljak samo popunio broj u zapisniku. Cibona je susret dočekala kompletna i slovila je kao veliki favorit u dvoboju. Unatoč tome Zadar se odlično držao do samog kraja.

[rezultat id=389]

Gosti su bolje otvorili utakmicu i u 4.minuti tricom Bariše Krasića vode 12:4. Do kraja prve četvrtine Zagrepčani su se sabrali i okrenuli utakmicu u svoju korist, nakon 10 minuta na semaforu je svijetlilo 19:18 za Cibonu.

Cijela druga četvrtina je protekla u blagoj prednosti Cibone. Pred sam kraj poluvremena  Jerel Blassingame dovodi domaćine u vodstvo 43:37, da bi gosti preko Vrbanca i Kaštropila smanjili na konačnih, za prvo poluvrijeme, 43:41. Zanimljivo je nadodati da se Dario Šarić u prvom poluvremenu nije upisao u strijelce.

Upravo Dario Šarić svojim prvim koševima otvara treću četvrtinu koja je također, kao i cijeli susret, protekla u egalu. Nakon 30 minuta Cibona vodi 67:63.

U 34. minuti prvi put nakon početka susreta Romeo Travis dovodi Zadrane u vodstvo 72:73. U egalu se igra do samog kraja kada probuđeni Dario Šarić najprije tricom, pa potom i slobodnim bacanjem, zaključuje utakmicu te kao i u prošlom kolu protiv Kvarnera dovodi Cibonu do pobjede 82:76.

U redovima Cibone 16 poena je ubacio Strawberry, dok je Sandro Nicević nadodao 14. Za goste 16 poena je ubacio Franko Kaštropil, a Goran Vrbanc je zabio 15.

Nakon utakmice Danijel Lutz, trener Cibone, je izjavio: “Očekivano teška utakmica. Mi smo govorili o Zadru koji je u posljednjem periodu pobijedio dvije izuzetno bitne utakmice. Jedna je utakmica sezone, a druga praktički najbolji ulaz u Ligu. Shvatili smo da ćemo imati jednu utakmicu koja je tipična s obzirom da su igrali s visokim igračima i naša najveća boljka se pokazala, a to je kontrola skoka. Njihova je energija nadmašena pa smo se tako vratili nakon lošeg starta – što se tiče branjenja pick and rolla i čuvanja da ne postižu lake poene. Prvo poluvrijeme napravili smo dva skretanja s dogovora – Kaštropil nam je postigao 10 poena, a primili smo 9 poena sa pomaganja sa šutem s postavljanjem loše obrane. Dva timeouta smo potrošili na postavljanje zone, ali s kvalitetnom obranom na kraju smo dobili utakmicu. Tražio sam najiskusniju momčad na obrani koja je donijela pobjedu, ali ritam nije bio pravi na zonski napad. Trebalo nam je tri napada da postanemo svjesni s dva igrača na Žižića, a htjeli smo kreirati iznutra i to ubuduće moramo riješiti. Nicević je danas sa svojim iskustvom dao puno s defanzivnom energijom, a i Žiža je igrač na kojega se puno oslanjamo.”

Trener Zadra, Ante Nazor, nije bio zadovoljan sa igrom svoje momčadi: “Imali smo dobro otvaranje utakmice i osjetnu prednost, imali smo jak tempo, ali u toj primarnoj rotaciji igrača neki se nisu ponajbolje snašli napadački i obrambeno pa je došlo do pada. Igrali smo samo s jednim playmakerom, a u obrani nam je jako falio Marko Ramljak kao naš najbolji obrambeni igrač na vanjskoj liniji i tu nam je bio nedostatak. Cibona je ostvarila prednost na čiste situacije. Druga bolna točka su izgubljene lopte i sami smo sebi presudili.”

Related Articles