Nedjelja, 24 listopada, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Cibona uvjerljivo nadigrala Šibenku

  Cibona i Šibenka su se sastali u susretu 24. kola HT Premijer lige. Vukovi su u Draženovom domu odnijeli pobjedu rezultatom 80:57.

  - Advertisement -

  Prvo odvajanje Cibosi bilježe nakon sedam minuta igre kada stvaraju šest poena viška. S plus šest se zaključuje prva dionica (18:12).

  Široka klupa domaćina polako dolazi do izražaja u nastavku. Igor Marić veže dvije trice s krilne pozicije za 30:21. Minuta odmora gostujućeg trenera je urodila plodom jer su Šibenčani uzvratili s mini serijom 5:0.

  Vladimir Jovanović ubrzo na parket vraća ABA ligašku postavu i Cibosi stvaraju novih 10:0. Od čega pet poena idu na dušu Jakova Mustapića. Međutim, Šibenčani se ne predaju u završnici poluvremena kojeg zaključuje Marko Vlaić atraktivnim polaganjem na asistenciju Henrika Širka – 41:30.

  Već poslije tri minute nastavka nova minuta odmora za goste. Cibona je furiozno startala i brzo pobjegla na plus 20 (50:30). Prednost Cibosa je rasla do plus 25, a Šibenka je ipak usojela smanjiti na 59:40 na ulasku u zadnju dionicu nakon dobrih tricaških akcija. Dobrih poteza imao je mladi Branković od čega treba izdvojiti alley-oop na asistenciju Gnjidića.

  Prednost je u nastavku rasla do plus 28, a Freeman i društvo su na kraju malo usojeli ublažiti poraz. Nastupili su i neki perspektivni mladići, u završnici je Roko Prkačin još jednom oduševio zakucavanjem preko protivnika.

  Planinić i Drežnjak su bili najefikasniji igrači Cibone s 14 poena. Mustapić i Novačić su ubacili po 11. Na drugoj strani je jedini dvocifreni bio Freeman s 14 poena.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE