Cibona želi vratiti igrače koji su je odveli do naslova prvaka

Pod Tornjem se stvari polako vraćaju u normalu, cilj kluba je složiti roster za novu sezonu bez stranaca. Prvi potez bio je dovođenje Tonija Nakića iz Šibenke za kojeg će biti plaćena odšteta od 60.000 eura, navodno u tri rate, a službeno predstavljanje očekuje se u narednim danima. Budžet za momčad bit će naravno manji nego prošlosezonski, a veliko je pitanje u kojem iznosu će grad Zagreb participirati u njemu.

Nakon Nakića, Vukovi u svoj čopor žele vratiti Damira Markotu i Roka Rogića. Šveđi bi to bio četvrti povratak u klub koji je napustio prošlog ljeta nakon izvanrednih nastupa u finalu PH protiv Cedevite kada je i proglašen MVP-ijem finalne serije. Zov braće Pavićevića i njihovog bogatog ugovora Damir jednostavno nije mogao odbiti, a u Cibonu bi osim igračke, imao i ulogu svojevrsnog mentora mlađim košarkašima. Prva opcija za playmakersku poziciju je još jedan član ekipe koja je metlom pomela Cedevitu u finalu, Roko Rogić. Iako se spominjalo kako se prošlosezonski rastanak dogodio zbog par stotina eura, izgledno je kako će se ovaj 27-godišnji Zagrepčanin nakon godine u češkom Nymburku vratiti u Cibonin dres.

Na treninzima Cibone od iskusnijih igrača su i Sven Smajlagić, Igor Marić, Lovro Buljević, a vrijeme će pokazati hoće li se tko od njih izboriti za ugovor s aktualnim prvakom Hrvatske…

 

Related Articles