Cibosi nemaju za povišicu, Blassingame napušta Zagreb

Array

Jerel Blassingame i Cibona raskinuli su dogovor i ovaj razigravač nakon 22 mjeseca više nema prebivalište u Zagrebu.

Prema informacijama iz Pepi Sporta, agencije koja je bila uključena u dovođenje popularnog Blassa te u pregovorima oko nastavka suradnje, uoči nove sezone dogovor je bio da Blassingame prva tri mjeseca nastupa za 15 000 dolara mjesečno, a nakon toga može napustiti klub ako uprava ne pronađe novac za povišicu. Od ovog mjeseca trebao je inkasirati 5 000 dolara više.

Isti izvor navodi da su Blassingame i njegov američki partner bili spreman prijaviti Cibonu FIBA-i s obzirom da ima zagarantiran ugovor.

Nažalost, Cibosi nisu pronašli dodatna sredstva i u nastavak sezone ulaze znatno oslabljeni. S obzirom na trenutnu situaciju u gradu Zagrebu, eventualna nova imena neće biti na razini Blassingamea s kojim su prošle sezone osvojili ABA ligu. Vjerojatnija je opcija zadržavanje Vlade Ilijevskog te davanje veće minutaže Dominiku Mavri. Spomenimo da Aleksandar Petrović još treba razgovarati oko ugovora s Damirom Markotom, trenutni vrijedi do sredine siječnja.

Blassingame je u Cibonu došao iz poljskog Procoma, a prije toga je nastupao za Maccabi Rishon, finski Lappeenranta NMKY, švedski 08, ukrajinsku Odessu i poljski Energa Czarni. Kao novo odredište spominje se Turk Telekom iz Ankare te poljski Energia Czarni iz Slupska.

Related Articles