Ciglar: Splet okolnosti nam nije išao na ruku

Array

Hrvatske juniorke osvojenim sedmim mjestom u Bukureštu prekinule su kontinuitet osvajanja medalja u posljednje tri godine. Činjenica jest da je to sedmo mjesto najbolji rezultat što su ga hrvatske juniorke postigle u povijesti Hrvatske, ali ostaje gorčina da su prekinule kontinuitet nastupa na velikim međunarodnim košarkašim smotrama pa ih tako to mjesto neće odvesti na svjetsko košarkaško prvenstvo što će se dogodine održati u Litvi. Za svo to vrijeme blistavih i povijesnih rezultata ove generacije na reprezentativnoj razini, uspona i padova, s njima je bio trener Željko Ciglar, koji je za najnoviji broj Hrvatske košarke prokomentirao nastup u Bukureštu.

“Sedmo mjesto je najbolji rezultat ženske juniorske reprezentacije. Željeli smo izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, ali nismo uspjeli. Ne tražimo alibi, ali bilo je mnogo sitnih stvari koje su na to utjecale, brojnih trauma prije i za vrijeme turnira. Ana-Marija Begić je na  pripremama dobila udarac u koljeno, Anja Majstorović je ozljedila zglob, Ružica Džankić zglob, Ivana Tikvić nije ni nastupila protiv Srbije…Nismo imali ni sreće, nisu nam ni ostali rezultati išli na ruku. Četiri ekipe su u drugom krugu imale omjer 3-2, a mi smo u tom krugu bili posljednji četvrti i morali smo na Francusku”, prokomentirao je trener Ciglar nastup na ovogodišnjem europskom prvenstvu za juniorke u Bukureštu.

O tome gdje je ova odlična generacija hrvatskih košarkašica “kiksala” na juniorskom prvenstvu Europe u Bukureštu trener Ciglar je samokritično dodao: “Mislim da je naš kiks bio prva utakmica protiv Nizozemske kada smo ispustili prednost. Francuska je ipak bila veliki favorit, iako bismo i tu bili blizu da nas u ključnim trenucima suci nisu zakidali. Mnogo se očekivalo od nas jer je ova generacija uzela srebro prije dvije godine na kadetskom prvenstvu, ali tada to nitko nije očekivao, a sada su nas svi dobro skautirali. Najviše krivim sebe jer sam malo odstupio od čvrstog ustroja iz prve tri godine.”

Je li sedmo mjesto uspjeh ili ne te kako će se ove cure košarkaški razvijati nakon što su dobno prerasle juniorski uzrast Ciglar je za kraj izjavio: “Na koncu ne mogu biti nezadovoljan, sedmo mjesto je uspjeh, ali ostaje gorčina, splet okolnosti nam nije išao na ruku. Da je netko drugi bio protivnik u četvrtfinalu, izgledi bi bili podjednaki. Međutim, smeta me što generacija igračica rođenih 1994. godine nije do kraja svjesna svojih mogućnosti. To su odlične djevojke, većina mogu biti seniorske košarkašice, ali mora se promijeniti način rada s njima. Ako se ne uhvate čvrstoga rada, neće  biti ništa od njihove seniorske košarke, eurospkih i svjetskih prvenstava ili Olimpijskih igara.”

Related Articles