Crnogorski Amerikanac u Sieni, poljski u Turskoj

Array

Dva američka košarkaša u redovima europskih reprezentacija pronašli su ovih dana nove sredine, u kojima će provesti sljedeću sezonu.

Playmaker reprezentacije Crne Gore, 28-godišnji Taylor Rochestie, potpisao je ugovor za talijanskog euroligaša Montepaschi Sienu. Rochestie je proteklu sezonu započeo u Caji Laboral, a završio u talijanskom prvoligašu Angelico Bielli, odakle stiže u Sienu. U Serii A zabilježio je prosječan učinak od 13.4 koša, 2.1 skok i 2.6 asistencija u 16 odigranih utakmica za Biellu.

Rochestie je ranije u karijeri nastupao još za Göttingen, Galatasaray, Albu i Le Mans. Trenutno se nalazi na pripremama reprezentacije Crne Gore te će biti jedna od najvećih uzdanica te reprezentacije na predstojećem Europskom prvenstvu u Sloveniji.

S druge strane, Amerikanac s poljskom putovnicom, Thomas Kelati, karijeru će nastaviti u turskom Trabzonsporu. Proteklu sezonu proveo je u Španjolskoj, točnije u Valenciji, za koju je nastupao u Endesa ligi te u Eurokupu.

Ovaj 30-godišnji šuter, za Valenciju je pod ravnanjem hrvatskog stručnjaka Velimira Perasovića prosječno postizao 10.6 koševa te ostvario 2.8 skokova i 1.8 asistenciju u španjolskom prvenstvu. U Eurokupu je, pak, s 9.8 koševa, 2.2 skoka i 1.4 asista vodio Valenciju do polufinala tog natjecanja.

Osim Valencije, nastupao je još za Unicaju, Olympiakos i ruski Khimki. U rujnu će na Eurobasketu braniti boje Poljske, kojoj će suparnik u skupini biti i naša reprezentacija.

Related Articles