CroHoops liga: Pobjednik zakucavanja 2010. igrao protiv Rosea

Array

U utorak je na košarkaškom terenu zagrebačke III. Gimnazije u Kušlanovoj ulici održana prva memorijalna utakmica u čast tragično preminule legende zagrebačke ulične košarke, Jakše Denicha. Denich je 2011. lišen života hicima iz vatrenog oružja na zagrebačkoj Trešnjevci.

Najbolji igrači iz svih sastava kvartovske CroHoops lige dobili su priliku odigrati 60 minuta čiste igre. Intenzivna utakmica završila je pobjedom selekcije Zagreb-Istok 101:84. Najkorisnijim utakmice proglašen je Fran Regina iz sastava Istoka (23 poena, 12 skokova) koji inače nastupa za sastav Kušlanove.

Tijekom poluvremena održano je i atraktivno natjecanje u zakucavanjima. Na košu u višem od 3,10 metara najzavidniju kombinaciju akrobacije i snage demonstrirao je Splićanin Ante Matijević, student Fakulteta kemijskog inženjerstva i biologije u Zagrebu.

Točno 2 metra visoki Matijević u ovogodišnjem izdanju CroHoops lige nastupa za finalista Medveščak te je nakon regularne sezone predvodio sve igrače u statističkoj kategoriji “blokade” sa 2,3 blokade po susretu.

Tijekom svog boravka u Chicagu (SAD) 2010. godine imao je priliku provjeriti svoje košarkaške vještine i u direktnom duelu s budućim MVP-em NBA lige za sezonu 2009/10, braničem Chicago Bullsa, često nezaustavljivim Derrickom Roseom.

Tako je postao jedan od rijetkih europskih košarkaša koji su imali priliku čuvati D-Rosea. Evo što o tom zaista nesvakidašnjem iskustvu danas kaže najbolji obrambeni igrač CroHoops lige:

“Igrao sam protiv njega 2-na-2 u Berto Centru, dvorani u kojoj Bullsi treniraju. Čuvao sam ja njega i on mene. Nezaustavljiv je. Takvu brzinu i eksplozivnost još nisam vidio. Igrali smo 3 partije i izgubili 2:1 u partijama. Super je bilo pokušati ga čuvati, a još bolje zabiti preko njega. Naravno nije igrao sa 100% snage, osim možda u nekoliko navrata.”

Related Articles