Aco Petrović:”Nadam se da Brazil neće morati igrati protiv Hrvatske u Splitu”

Aco Petrović je povodom 55.rođendana brata Dražena bio na predstavljanju spota i mjuzikla njemu u čast, a tamo je u razgovoru za Večernji list pričao o kvalifikacijskim turnirima koji su na rasporedu potkraj lipnja 2020. Domaćini turnira bit će poznati sredinom studenog, a reprezentacije koje će se na istima susresti tjedan dana nakon toga.

“Bit će svima teško, tako i Hrvatskoj, ali ona ima stratešku prednost. Prema mojim saznanjima, gotovo je sigurno da će Hrvatska dobiti domaćinstvo jednog od kvalifikacijskih turnira. Nadam se da Brazil neće biti te sreće da moramo u Hrvatsku. Radije bih u Litvu, koja je ranjiva, Grčku ili na četvrti turnir. U Splitu bi za mene bilo previše emocija i bolje da se to ne dogodi.”

Upravo je Aco posljednji izbornik koji je odveo Hrvatsku na Olimpijske igre, i to osvajanjem kvalifikacijskog turnira u Torinu 2016.godine. Kakve su šanse momčadi Veljka Mršića da ponovi taj uspjeh?

“Hrvatska ima šansu izboriti olimpijsku vizu, ali uz nekoliko uvjeta. Prvi je kako će riješiti pitanje igranja obrane “pick and rolla”. Za Bogdanovića se ne bojim, ali pitanje je kako će neki drugi ključni igrači podnijeti taj pritisak jer 2016. i 2017. nekima to nije uspjelo. Treći je uvjet kako će riješiti pitanje razigravača.”