Ante Gospić u Španjolskoj

Hrvatski košarkaš Ante Gospić karijeru će nastaviti u španjolskom drugoligašu Cocinas.com, objavio je taj klub na svojim službenim stranicama.

Ovaj, široj javnosti manje poznati Zadranin, školovao se u Sjedinjenim Američkim Državama, točnije na Floridi, gdje se afirmirao u profesionalnog košarkaša prije dolaska u Europu. Tijekom svog školovanja, najprije je nastupao za srednjoškolsku momčad Zion Lutheran High School, gdje je i maturirao. Potom je otišao na koledž Polk State, za koji je igrao do prošle sezone.

A prošlu sezonu proveo je u NCAA 2 ligi, igrajući za momčad sveučilišta Flager, za koju je prosječno postizao 18.2 koša uz 9.8 skokova i 1.5 asistenciju. To je ostvario za 21 nastup za svoju momčad, a pritom vrijedi spomenuti i njegova 11 double-double učinka.

Gospić ima 22 godine, visok je 204 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. Činjenica da ga je primijetila NFL momčad Jacksonville Jaguars, čiji je trener testirao njegove atletske mogućnosti, govori da se radi o fizički vrlo potentnom igraču.

„Ima impresivne fizikalije, produktivan je na niskom postu i dobar  skakač“, rekao je trener španjolskog Cocinasa, Jesus Sala, o novom pojačanju svoje momčadi.

Cocinas.com prvi je Gospićev profesionalan angažman, a radi se o klubu, koji se nalazi u Logronu, gradu na sjeveru Španjolske. Prošle sezonu završio je na skromnom 12. mjestu od 14  momčadi, koliko ih se natječe u španjolskoj drugoj Adecco Oro ligi.