Ante Smolić: “Iza nas je jedna odlična sezona”

Dubrava se okitila naslovom prvaka Druge lige Centar te je tako osigurala nastup na završnom kvalifikacijskom turniru za popunu mjesta u Prvoj ligi sljedeće sezone koji će se održati krajem mjeseca u Labinu. Porazgovarali smo s jednim važnijih kotačića Dubrave, Zadraninom (Sukošan) Antom Smolićem.

Ante, tvoj osvrt na sezonu Dubrave u Drugoj ligi – centar ?

Iza nas je jedna odlična sezona, konkurencija je bila velika, ali isto tako mislim da smo mi dokazali da smo najbolji. U ekipi imamo dosta mladih, talentiranih igrača, od kojih bih izdvojio kapetana Petra Perića, Frana Vujića te Karla Kosa. Osobno sam kao najbližeg konkurenta vidio Samobor, ali spletom okolnosti to je bilo Zapruđe. Isto tako, ovogodišnju ligu Centar izdvojio bih kao najbolju unatrag nekoliko godina. Kao zanimljivu utakmicu istaknuo bih onu protiv Zapruđa u kojoj je do zadnje sekunde bilo neizvjesno, ali je završilo pozitivnim ishodom, za nas, naravno. Ta utakmica je odredila našu sudbinu za prvaka.

Što u klubu očekujete od nadolazeće završnice?

Nama je cilj, u nadolazećoj završnici, potvrditi status prvaka. Smatramo se favoritom, kao i svaki od klubova koji dolaze u Labin, ali stojimo i dalje na obje noge, ne podcjenjujemo nikoga, idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu.

Jesu li vam protivnici nepoznanice? Smatrate li se favoritima?

Mislim da smo svi svima nepoznanice, unatoč poznanstvima nekolicine igrača. Isto tako, smatram da svaki klub koji se nađe tamo se smatra favoritom, pa tako i mi, no parket je jedino mjerilo.

Tvoje ambicije i ambicije kluba u sljedećoj sezoni?

Moje ambicije su trenutno vezane uz KK Dubravu, te sam plasman u prvu ligu. Vjerujem da će ponuda biti, ali Dubravu bih stavio ispred svih, kao i protekle sezone. Siguran sam da možemo vrlo dobro kotirati u prvoj ligi, te boriti za sami vrh. Moram spomenuti i činjenicu da rezultata ovdje ne bi bilo bez našeg trenera Darka Krunića, kojeg smatram odličnim, i pred kojim je svjetla trenerska budućnost, isto tako pomoćnog trenera Antonia Benetu, te našeg fizioterapeuta Domagoja Reze. Također, tu su i ljudi koji brinu o svemu, a to su predsjednik Damir Vujić, dopredsjednik dr. Bernard Budimir, kao i direktor Boris Gnjidić. Moram izdvojiti, kao i pohvaliti roditelje suigrača koji dolaze na svaku utakmicu, i bodre nas, kao i svoju djevojku Petru, koja me prati na svakoj domaćoj, pa i gostujućoj utakmici, uz nesebičnu potporu, ali i kritiku. Što se tiče ambicija kluba, to je svakako povratak Dubrave tamo gdje i pripada, među prvake. Na tom putu bilo bi idealno kada se ekipa ne bi previše mijenjala.