Bavčević promijenio klub

Marin Bavčević promijenio je sredinu. Nakon dvije sezone u švicarskom Montheyju, sin poznatog splitskog trenera Nikše Bavčevića, prešao je u Union Neuchatel, klub koji se također natječe u švicarskoj prvoj ligi. 182 centimetra visoki razigravač je u prošloj sezoni odigrao 11 utakmica gdje je ostvarivao 1,5 poena i 4,9 asistencija za 25 minuta prosječno u igri. Monthey je lani osvojio naslov pod vodstvom Nikše Bavčevića, a mlađi Bavčević odigrao je samo 11 utakmica nakon čega je ozlijedio ligamente koljena te je propustio ostatak sezone.

Do sada se oporavljao pa se odlučio na novi korak u karijeri. 29-godišnji Splićanin je veći dio karijere proveo u Švicarskoj gdje je osim Montheya i sada Neuchatela nastupao još za Lugano u kojem je proveo tri sezone. Prije toga je odradio dvije sezone u prvoj NCAA diviziji za sveučilište TCU, a godinu dana bio je i u belgijskom Mons-Hainatu.

Najbolju košarku karijere Bavčević je igrao u sezoni 2015./2016. kada je prosječno ostvarivao 7,4 poena, 4,5 asistencija i 2,8 skokova po utakmici.