Borovo preokretom do pobjede u Rijeci

Kakva utakmica u Rijeci! Kvarner je imao +14 na ulasku u zadnju četvrtinu i to im nije bilo dovoljno da dođu do pobjede. Fantastični gosti su zadnju četvrtinu dobili rezultatom 13:29 i tako kreirali iznenađenje. Gotovo cijelu utakmicu bili su u zasotatku, da bi serijom trica i dobrom obranom okrenuli utakmicu potpuno i došli do vrijedne pobjede na svom putu očuvanja statusa Prvoligaša.


Prva liga, 17. ožujka

KVARNER-BOROVO 86:88(29:21,22:22,22:16,13:29)

KVARNER: Delpin 5, Odak 13,Marinčić,M.Vucić 21,L.Vucić 3,Kučan 9,Ferenčić 11,Šibenik,Krstić 6,Cvitković,Šamanić 18

BOROVO: Brocić 13,Jovanović, Šarac 5,Bobinac,Boras,Miljanić 8,Rajšić 13,Benković,Žulj 15,Kapović 9,Kovač 9, Radoš 16

 


Iako su gosti bolje otvorili utakmicu, Kvarner je malo po malo gradio svoju igru i već do kraja prve četvrtine okrenuo prednost na svoju stranu. Drugih deset minuta ponudilo je izjednačenu igru pa je na poluvremenu Kvarner imao prednost koju je stekao u uvodnoj četvrtini. Svoju prednost momci u bijelim dresovima povećali su u trećoj četvrtini na +14. Mate Vucić i Dino Šamanić vukli su za Riječane u tim trenucima najviše, iako su imali podršku i u ostalim igračima. Veliki zaostatak za domaćinom probudio je goste iz Borova, koji su bolje ušli u zadnju četvrtinu te su preko Antonia Žulja i Dine Radoša uspijeli smanjiti zaostatak i unijeti malo neizvjesnosti u utakmicu, no vjerojatno su samo oni vjerovali da mogu doći do punog plijena.

Ljubomir Miljanić vezao je dvije trice u gotovo 30 sekundi i Borovo je od zaostatka došlo do vodstva. Kvarner se preko Vucićevih bacanja vratio u vodstvo da bi Mario Rajšić  novom tricom doveo goste u vodstvo. Tada su riječani bacanjima izjednačili rezultat 17 sekundi prije kraja, no Srđan Brocić  na drugoj strani se nije s time složio i svojim prodorom,pet sekundi prije kraja, na koš donio gostima zasluženu pobjedu.  Vrlo važna pobjeda za Borovo, koje u drugom dijelu prvenstva pokazuje potpuno drugačiju sliku u odnosu na prvi dio sezone.

Mate Vucić s 21 poenom i Dino Šamanić s 18 predvodili su Kvarner, dok su kod gostiju najviše poena postigli Dino Radoš 16 te Antonio Žulj 15, dok su Srđan Brocić i Mario rajšić dodali svaki po 13.