Cedevita gostuje u Ljubljani, a zatim u Zadru

U sklopu 18. kola ABA lige Cedevita će u subotu u 17:00h u Dvorani Tivoli u Ljubljani gostovati kod Petrol Olimpije. Zagepčani su trenutno na tablici treći s omjerom 13-4, a Olimpija je 11. s omjerom 5-12. Jedni pokušavaju izboriti što bolju poziciju za doigravanje, a drugi pokušavaju pobjeći što dalje od zone ispadanja (zadnji MZT ima omjer 3-14).

“Čeka nas teška utakmica jer Olimpija je još uvijek u nekoj opasnoj zoni. Napravit će sve da nas pobijede i da se što prije riješe ispadanja. Na nama je da napravimo sve da tu utakmicu dobijemo, da raščistimo neke stvari, a mislim da smo ih raščistili u ovih par dana, i da stisnemo glave jer jednostavno samo kao ekipa možemo napraviti rezultat. Teško ćemo preko noći neke stvari popraviti jer onog pravog treninga nema, ali svejedno mislim da imamo pametne i odgovorne igrače i da će shvatiti neke stvari da polako dignemo našu igru, ponajprije u obrani, i našu kolektivnost u napadu. Do pauze nas čeka još puno jako bitnih utakmica, sa završetkom u Kupu. Naši ciljevi su jasni. Dobiti svaku sljedeću utakmicu, a uz to se vratiti nazad na početak na neke osnove jer smo se izgubili. Evidentna je nervoza kod igrača jer su umorni i zasićeni, ali moramo biti pametni i polako do te pauze izvući maksimum pa onda u toj pauzi možda naći neko vrijeme za odmor i za napredak”, izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Cedevita je u 7Days Eurokupu izgubila šanse za prolaz u četvrtfinale pa se sada može okrenuti drugim natjecanjima.

“Eurokup je iza nas. Imamo tu još odigrati dvije revijalne utakmice i to ćemo, naravno, biti maksimalno ozbiljni, no sad se okrećemo HT Premijer ligi i ABA ligi, gdje se nadamo da ćemo uzeti oba prvenstva”, izjavio je Džanan Musa.

Cedevita u Ljubljanu putuje u petak nakon treninga u 12:00h. Poslije utakmice vraća se u Zagreb, a u nedjelju ujutro putuje u Zadar, gdje će protiv istoimenog domaćina isti dan u 17:05h igrati utakmicu 14. kola HT Premijer lige (prijenos na HRT2).

“Olimpija je u nekom lošem trenutku, no za nas to ništa ne znači jer i mi ne igramo baš najsjajnije. Nadam se da će od ove utakmice u Sloveniji će sve krenuti nabolje, da napokon uhvatimo ritam koji nam treba do kraja sezone”, dodao je Musa.

Bez obzira na njihove dosadašnje rezultate, Musa zna da je Olimpija opasna:

“To je jako dobra ekipa, imaju Lorbeka, a doveli su i našeg bivšeg suigrača Mirzu Begića. Doveli su i novog trenera, tako da će to biti neki novitet što se tiče njihove igre jer su malo promijenili koncepciju. Imaju nekoliko ozlijeđenih igrača. Mi tražimo svoju šansu i želimo da u nekoj agresivnoj obrani i u zalaganju kroz 40 minuta tu utakmicu na kraju završimo u našu korist”, rekao je na kraju Musa.

Cedevita će u Ljubljani biti bez Ivana Ramljaka, no brzo bi se trebao vratiti u sastav.