Cedevita po prvu pobjedu u Eurocupu

Cedevitu nakon pobjede u ABA ligi nad MZT-om dočekuje novi ispit. U Dom sportova dolazi belgijski Spirou Charleroi koji je u prošlom kolu uvjerljivo izgubio domaću utakmicu protiv francuskog Chalona u ovom natjecanju.

Utakmica je na rasporedu u 18 sati, a treba nadodati i to da će ubuduće domaće i gostujuće utakmice Cedevite prenositi Sportska televizija što će zasigurno oduševiti sve poklonike ovoga sporta.

Uoči utakmice Jasmin Repeša, Marino Baždarić i Nolan Smith za službenu stranicu kluba iznijeli su svoja razmišljanja.

“Znamo kako diše zagrebačka publika. Samo svojim igrama, rezultatima i energijom možemo pozvati i zainteresirati sve ljude da dođu. To je jedini put koji mi za sada kao još uvijek relativno mlad klub možemo napraviti. Od strane igrača kao kapetan momčadi mogu obećati da će biti poštena borba, a što ćemo više dobro igrati i pobjeđivati, toliko će biti i više publike”, rekao je Marino Baždarić.

Trener Repeša prokomentirao je njihov poraz od Chalona u prošlom kolu:

“Čudio sam se kako su oni izgubili od Chalona. Međutim, kad sam se upustio u dublju analizu i sagledao ekipu Chalona, vidio sam da je to momčad koja je jača nego lani, kada su igrali Euroligu. Kada pogledamo kakvi su Sassari, Chalon i Bilbao jasno je da imamo zaista tešku grupu. Međutim, naša je obaveza da prođemo u drugi krug. Bit će teško, no ne želimo ići korak natrag.”

Najbolji igrač Cedevite ove godine američki razigravač Nolan Smith rekao je:

“Kao tim smo si dopustili da nam pobjegne pobjeda u Španjolskoj. Sljedeću utakmicu igramo kod kuće i sada imamo prednost domaćeg parketa. Moramo biti agresivni u obrani i ispred svojih navijača izboriti pobjedu.”

“Imamo mi dugu klupu i atletski bogat roster, osposobljen energijom i s puno mladih igrača koji to mogu pratiti. U osam dana smo imali četiri utakmice i tri putovanja koja su bila zahtjevna pa smo malo izgubili ritam treninga. No, već smo to uspjeli vratiti. Domaći treninzi za ekipu su jako bitni. Neće nam biti lagano, ni siguran sam da imamo potencijala. Dečki su zaista ‘unutra’ i svi imamo jednu želju da u Eurokupu napravimo korak naprijed”, zaključio je strateg Cedevite.