Cedevita protiv dobro poznatih protivnika

Cedevita preko Zagreba a Zabok pobjedom nad Šibenikom, ostvarili su polufinale Kupa Krešimira Ćosića te će u petak na Višnjiku odigrati od 17:00 sati za finale. Bez izostanaka (izuzev Marka Arapovića kojeg nema od početka sezone) trener Cedevite Jure Zdovc imao je vremena do polufinala i odmoriti momčad i pripremiti ju za pokušaj uzimanja drugog trofeja sezone, nakon osvojenog Superkupa ABA lige u Baru na startu sezone.

“Gledajući ogled Zaboka i Šibenika već sam na poluvremenu rekao da naši protivnici u petak igraju jao dobro. Vidi se dobar rad trenera, imaju kvalitetne igrače, pokazuju momčadsku igru i u obrani i u napadu. Nije iznenađenje da su u polufinalu. Ako ćemo ih i malo podcijeniti lako možemo dobiti po prstima jer čeka nas, uostalom, momčad koja je prije nekoliko dana odigrala egal utakmicu sa Zadrom upravo u ovoj dvorani. Gledao sam i tu utakmicu i Zabok je jednostavno dobar. Moramo se dobro pripremiti za njih, biti motivirani i skoncentrirani, energetski pravi da ne bi došlo do nekog iznenađenja,” kaže trener Jure Zdovc koji u Zadru traži svoj drugi trenerski trofej u Kupu Kreše Ćosića nakon 2004. kada je vodio Split.

Cedevita, pak priželjkuje šesti naslov pobjednika Kupa, peti uzastopni i za to će se maksimalno potruditi što tvrdi Filip Krušlin.

“Već u prvoj utakmici sa Zagrebom smo se stvarno potrudili i bili koncentrirani što je bitno za ovakva natjecanja kao što je kup jer te svaki poraz izbacuje iz igre i nema popravka. Isto tako ćemo se pripremiti i pristupiti susretu sa Zabokom u polufinalu. Igrali smo već protiv njih ove sezone, dobro ih znamo ponajprije jer u svom sastavu imaju dosta što bivših što sadašnjih posuđenih igrača Cedevite. Kažem, dobro ih znamo kao i što dobro znamo po što smo došli u Zadar, osvojiti Kup Krešimira Ćosića.”

Jure Zdovc na raspolaganju ima 14 igrača. Protiv Zagreba pauzirali su Andrija Stipanović i Toni Katić, još se ne zna koja će dva igrača polufinale promatrati sa tribina.