Cibona do pobjede nakon produžetka

Utakmica 22. kola HT Premijer lige između Alkara i Cibone odigrala se u dvorani u Sinju. Teška borba za opstanak poprilično je obeshrabrila igrače Alkara, koji su i sami u izjavama prije utakmice rekli da su svjesni da se ne mogu suprotstaviti puno jačoj Ciboni. S više se nestrpljenja čekaju utakmice koje će izravno odlučivati o tome ostaje li Alkar u prvoligaškom društvu ili ne. Novom treneru Alkara Srđanu Helbichu ovo je službeni debi pred sinjskom publikom i prvo trenersko iskustvo na prvoligaškoj razini. Domaćini su se itekako suprostavili momčadi Cibone koja je teškom mukom došla do pobjede.

 

HT Premijer liga, 21. kolo, 7. Travnja

Alkar-Cibona 88:99  (20:22, 22:25, 17:14, 26:24, 3:14)

(Graf 27, Booth 20, Vuko 14 ;  Žorić 40, Ćorić 13, Ratkovica 13)

 

S gostujuće strane u utakmicu najbolje ulaze Luka Žorić i Karlo Uljarević, te nameću svoj ritam domaćoj ekipi. Domaćini se pokušavaju prilagoditi no Cibona ima konstantnu prednost. Tricom Bilandžića Alkar čak prelazi u vodstvo od plus tri, zatim Cibona izjednačava te Žorić odvodi svoju momčad u prednost. Alkar je u prvoj četvrtini pokazao da može parirati Ciboni, no pitanje je hoće li izdržati cijelu utakmicu. Rezultat na kraju prve četvrtine je 20:22.

Alkar ne posustaje te pruža neočekivan otpor Ciboni. Graf postiže 13 poena, ulijevajući nadu svojoj momčadi da i dalje imaju šanse. S druge strane Žorić je na 18 poena unoseći sigurnost u gostujuću ekipu. Manji problem stvaraju osobne pogreške kojih u prve dvije četvrtine momčad Alkara ima čak 17. Rezultat na kraju druge četvrtine je 42:47.

Iako gosti imaju prednost, momčad Alkara im je stalno za petama. Sjajni Graf i Krajina potiču momčad svojim poenima. Priključuje im se i Booth te četiri minute prije kraja treće četvrtine dolaze na samo minus jedan. Rezultat na kraju treće četvrtine je 59:61.

U zadnjoj četvrtini gosti uistinu pokazuju svoju kvalitetu pa u samo dvije minute dolaze na plus 12. I kada bih svi pomislili da je tu utakmica gotova, par grešaka Cibone odlazi u korist momaka iz Alkara, koji se uspijevaju vratiti u utakmicu dvije i pol minute prije kraj. Samo 30 sekundi kasnije, ubacuju tricu te odlaze u vodstvo od jednog poena. Tri sekunde prije kraja utakmice rezultat je 83:84. Trener Alkara zove time-out da spremi posljednju akciju svoje momčadi. Dajuan Graf pogađa šut za dva poena i odvodi ovu utakmicu u produžetke.

Par pogrešaka i propuštenih akcija domaćina koštalo ih je pobjede. Pokazavši se kao momčad koja može pružiti velik otpor, pobjeda je ipak otišla na stranu Cibone. Konačan rezultat je 88:99.

Sjajan je bio Luka Žorić s ubačenih 40 poena, 12 skokova i četiri asistencije.