CroHoops: Optika do izjednačenja finalne serije košem Dugandžića

CroHoops vikend obilježila je posjeta ambasadora (fotogalerija u prilogu) SAD-a W.Robert Kohorsta i njegove supruge gospođe Shelley Allen drugoj utakmici finalne serije između Građevinskog fakulteta i Optike Sokol Stenjevec.

Prvoplasirani je sastav regularnog tijeka sezone, Građevinski fakultet, nakon što su se igrači oba sastava prije utakmice rukovali s ambasadorom Kohorstom, utakmicu otvorila u karakterističnom naletu te na poluvrijeme otišla sa prednošću od šest poena (42:36), na krilima još jednog naleta ofenzivnog virtuoza, prvog strijelca CroHoops Division I doigravanja Jose Škare.

No, defanzivni pritisak Stenjevčana na Škari počeo je ‘isplaćivati’ dividende tijekom treće i početkom četvrte dionice susreta. ‘Građevinari’ u tim trenucima lagano posustaju a Optika Sokol se na krilima trica šuterski raspoloženih Dugandžića, Župana i Kralja odvaja na naizgled nedostižnih 92:80.

No, kad se činilo da je sve gotovo Škara, koji je u nedjelju ubacio za njega skromnih 29 poena (ali uz 9 asista), opet vezanim tricama, lijevim ulazom a potom asistencijom Filipu Kaliniću (22p) za otvorenu tricu utakmicu vraća u egal (98:98), na oduševljenje prepunih tribina Boćarskog doma!

U posljednjem napadu Optike loptu u svoje ruke preuzima Franko Duganžić (29p, 7 trica) koji, nakon faula u aktu šutiranja, ubacuje dvicu iz reketa, a potom i slobodno bacanje za konačnih 101:98.
Kompletni boxscore s ove uzbudljive utakmice finalne serije dostupan je na sljedećem linku http://www.crohoops.com/event/2019-d1-finals-g2-1-gradevinski-fakultet-vs-2-optika-sokol-stenjevec/
Video highlightsi dostupni su na linku https://www.youtube.com/watch?v=4k43w0f5AXw

Finalna serija tako je izjednačena na omjeru 1:1 a majstorica je na rasporedu u nedjelju 2.6. (11h).

Ambasador Kohorst i njegova supruga s velikim su zanimanjem popratili cjelokupni tijek utakmice, a pogotovo dramatičnu završnicu. Ambasador je pokazao golemo zanimanje za cjelokupnu hrvatsku košarku, njezino stanje i perspektive, te interes da posjeti finale Prvenstva Hrvatske.

Slijedilo je finale Division II u kojem je prvoplasirani sastav regularne sezone Antitalenti, na krilima još jedne sjajne partije ljevorukog braniča Ivana Markusija (17 poena), ostvario inicijalnu pobjedu rezultatom 74:60 u seriji s HAKK Mladost. Druga utakmica na rasporedu također je u nedjelju (13h).

Više informacija o dinamičnom i atraktivnom natjecanju možete pronaći na web stranici crohoops.com.