Hrvatska u drugoj jakosnoj skupini ždrijeba kvalifikacija za Eurobasket 2021.

Hrvatska košarkaška reprezentacija smještena je u drugu jakosnu skupinu u ždrijebu kvalifikacija za Eurobasket 2021. godine…

U ponedjeljak 22. srpnja s početkom u 12:15 sati bit će održan ždrijeb skupina kvalifikacija za Europsko prvenstvo košarkaša 2021. godine.

Hrvatska je smještena u drugu jakosnu skupinu što znači da neće moći igrati u kvalifikacijama protiv Slovenije, Grčke i Rusije koje joj tu prave društvo.

Reprezentacije će biti raspoređene u osam skupina po četiri reprezentacije, a tri reprezentacije iz svake skupine idu na Eurobasket.

One skupine u kojima će biti domaćin Prvenstva (Češka, Gruzija, Njemačka, Italija) dat će kao sudionike Eurobasketa domaćina i još dvije reprezentacije.

Hrvatskoj će protivnici biti neke od reprezentacija iz treće jakosne skupine (Italija, Latvija, Turska, Ukrajina), šeste (Mađarska, BiH, Nizozemska, Sjeverna Makedonija) i sedme (Estonija, Bugarska, Švedska, Austrija).

U kvalifikacijama će tako sudjelovati 32 reprezentacije, a samo njih osam neće na Eurobasket. Kvalifikacijski dio započet će 17. veljače 2020. godine, a završit će 23. veljače 2021.