Jurica Žuža nastavlja u Katru

Hrvatski internacionalac Jurica Žuža ni u 35. godini ne odustaje od pronalaženja zanimljivih angažmana, a u idućoj će sezoni braniti boje katarskog kluba Al-Rayyan iz tamošnjeg glavnog grada Dohe.

Ovaj 207 centimetara visoki centar svoje je prve košarkaške korake napravio u rodnome Zadru, a katarski klub biti će mu čak 13. u karijeri. Od istaknutijih klubova, osim Zadra, treba svakako izdvojiti Panathinaikos i Cibonu, s kojima je i osvajao trofeje – dva Kupa Krešimira Ćosića sa Zadrom, dva Prvenstva Hrvatske s Cibonom i dvostruka grčka kruna s Panathinaikosom 2003. godine.  U karijeri je još nastupao u Italiji, Grčkoj, Ukrajini, Turskoj te u Hrvatskoj još i za Svjetlost, Karlovac i Cedevitu.

Prošle je sezone Žuža nastupao za turskog drugoligaša Trabzonspor, u kojem je bilježio 14,9 poena i 4,7 skokova po utakmici i time im pomogao izboriti ponovni plasman u najviši rang turske košarke.

Valja još istaknuti da je novi klub ovog Zadranina najuspješniji katarski klub, koji je od posljednjih 18 mogućih osvojio ukupno 16 naslova prvaka, a na klupskom prvenstvu Azije imaju dva osvojena naslova, dok su prošle sezone bili viceprvaci.